Nyheter

Skjærgårdstokt på Østre Bolærne lørdag 26. juni

Publiseringsdato: 24. juni, 2004

Folkeaksjonen Bolærnes venner, Bellona, Vestfold fylkeskommune og Nøtterøy kommune inviterer til stor familiedag!

PRESSEMELDING

Lørdag 26. juni blir det ny stormønstring for å markere at Østre Bolærne i fremtiden skal disponeres av allmennheten. Det er planlagt et bredt program med omvisning, innlegg ved sentrale politikere og festspill.

– Det er enda viktigere at folk mobiliserer denne gangen. Kampen for Østre Bolærne er ikke vunnet. Møt opp og gjenta suksessen. Det blir en krevende prosess i tiden fremover, sier Olaf Brastad, styreleder i Bellona og medlem i Folkeaksjonen Østre Bolærne.

Bellona, Folkeaksjonen Østre Bolærne og Oslofjordens Friluftsråd vil være på plass ved havna fra kl. 14.00. Den første omvisningen på Østre Bolærne starter kl. 15.00. Thore Holm i Nøtterøy Historielag er omviser. Programmet på scenen starter ca. kl. 18.00. Først holdes innledninger ved sentrale politikere, blant andre fylkesordfører Anne Rygh Pedersen og Frederic Hauge, Bellona. Frps leder Carl I. Hagen og stortingsrepresentant Sylvia Brustad (Ap) er begge invitert til arrangementet.

Kl. 20.00 blir det festspillarrangement ved Vestfold Festspillene. Odd Børretzen, Lars Martin Myhre og Sviskeprinsene deltar. Sviskeprinsene består av Willy Aagre, Erik Helgestad, Morten Lindbæk, Per Mjeldheim og Stein Storsve. Programmet avsluttes senest kl. 22.00.

Det blir satt opp båttransport fra fiskebrygga i Tønsberg kl. 12.30. Retur senest kl. 22.00.

– Vi ber om forståelse for at det er begrenset båttransport. Derfor er det viktig at folk forsøker å finne egen båttransport, sier Olaf Brastad. Vi oppfordrer også de med ledig plass i båten til å møte opp og skysse folk ut. Han håper det blir en flott familiedag på Østre Bolærne lørdag. Brastad understreker at bruk av ild og engangsgriller er forbudt, men det vil bli salg av mat under hele arrangementet på Bolærne.

Folkeaksjonen Østre Bolærne, Bellona, Vestfold fylkeskommune, Nøtterøy kommune, Vestfold Festspillene, og Oslofjordens Friluftsråd, samarbeider om lørdagens arrangement.

Mediene bes ta kontakt for å avtale båttransport.