Nyheter

APs velgere vil ikke ha forurensende gasskraftverk

Publiseringsdato: 17. januar, 2000

Skrevet av: Cato Buch

I en meningsmåling utført på oppdrag for Aftenposten sier 41% av Arbeiderpartiets velgere at vi må vente på ny teknologi for rensing av utslippene, mens 35% vil bygge gasskraftverk nå.

I en meningsmåling Opinion har utført for Aftenposten sier 44 prosent av befolkningen at vi kan bygge gasskraftverk hvis ny teknologi gir lavere utslipp. 28 prosent mener vi bør kunne bygge gasskraftverk nå.

Blant Arbeiderpartiets velgere mener 35 prosent ifølge Opinions måling at vi kan bygge gasskraftverk nå, mens 41 prosent mener vi bør vente på ny teknologi. I Høyre vil 41 prosent bygge nå og 37 prosent vente på ny teknologi. I sentrumspartiene vil 50-55 prosent vente på ny teknologi.

Ledelsen i Arbeiderpartiet har dermed ikke støtte for sin holdning til gasskraft hverken hos sine egne velgere eller hos resten av befolkningen. I forrige runde om byggingen av gasskraftverk på Vestlandet skrev over 100.000 under på et opprop mot gasskraftverk. Det viser seg nå at motstanden mot forurensende gasskraftverk fremdeles er stor, og utbyggingstilhengerne vil få kraftig motstand dersom de står på sitt.