Nyheter

Steensnæs er en klimabølle

Publiseringsdato: 22. september, 2003

Natur og Ungdom aksjonerte i dag utenfor Olje- og energidepartementet i forbindelse med at Kinas energiminister skal ha møte med Einar Steensnæs.

Med teksten «Don’t look to Norway, Steensnæs = climate criminal», oppfordres Kina til ikke å følge Norges eksempel innen klimapolitikk.

Klimagassutslipp som konsekvens av oljeutvinning i nord
Natur og Ungdom reagerer på at Steensnæs legger opp til at Norges klimautslipp skal økes med 10%. Dette kan være konsekvensen dersom Lofoten og Barentshavet blir åpnet for olje- og gassutvinning.

-Utvinning av olje og gass i Lofoten og Barentshavet kan komme til å forurense like mye som halvparten av den norske veitrafikken. Så lenge Steensnæs ikke sier nei til dette, er han Norges største klimabølle, sier leder i Natur og Ungdom, Ane Hansdatter Kismul.

Norge ligger dårlig an i forhold til Kyoto-forpliktelsene
Klimaendringene er det største miljøproblemet verden står overfor. Tidligere leder i FNs klimapanel, Robert Watson, har sagt at det vil være 200 millioner klimaflyktninger i verden om 100 år. Norge er i dag et av de landene i verden som ligger dårligst an til å oppfylle Kyoto-målsettingen om reduksjon i CO2-utslippene.

– Norge lever av klimaforurensning. Vi er svært bekymret over konsekvensene på verdens klima dersom Kina skulle følge Norges klimapolitikk sier Ane Hansdatter Kismul, leder i Natur og Ungdom.