Nyheter

Politikerbesøk i miljøcampen

God stemning i Bellona og Natur og Ungdoms miljøcamp i Ølen da Hallgeir Langeland var på besøk i dag.
Foto: Jack Herheim/Bellona

Publiseringsdato: 29. oktober, 2004

Skrevet av: Hanne Bakke

Energipolitisk talsmann i SV, Hallgeir Langeland, var i dag på besøk i Bellona og Natur og Ungdoms miljøcamp i Ølen for å vise sin støtte og si nei til olje i nord.

– Vi satte stor pris på at Langeland på denne måten viste sin støtte til aksjonen og håper at SV står fast på sin motstand mot petroleumsvirksomhet i nord. Det er svært viktig at ett parti viser ryggrad i denne saken etter det sviket man har opplevd fra Venstre og KrF, sier Bellona-leder Frederic Hauge. Han minner imidlertid om at miljøvernminister Hareide ennå har en mulighet til å rette opp dette sviket ved å gripe inn og forhindre at prøveboringene finner sted.

– Et av kravene til Bellona og Natur og Ungdom er at Regjeringen tar til vettet og stopper leteboringen i Barentshavet, og et absolutt minstekrav til Regjeringen er at de forhindrer at leteboringen settes i gang uten at den formelle saksbehandlingen er ferdig, sier Hauge.

I dag ble det klart at Norsk Hydro har fått samtykke fra Petroleumstilsynet til å bore en letebrønn i Barentshavet. Dermed har Hydro fått grønt lys til å slepe riggen Eirik Raude nordover, på vei til sin første leteboring i det sårbare Barentshavet. Bellona og Natur og Ungdom reagerer på at dette samtykket ble gitt før alle tillatelser er på plass.

– Dette er bare et av mange prosessuelle krumspring vi har opplevd i denne saken, sier en kamplysten Frederic Hauge. Han sier videre at det her er tydelig at oljemakta har fått rå, og understreker at Bellona og Natur og Ungdom synes det er svært viktig å belyse hvilke snarveier som tas og hvilke regler som brytes i oljeråkjøret mot de sårbare norområdene.