Nyheter

CO2-toppmøte i Trondheim

Publiseringsdato: 21. juni, 2006

Skrevet av: Ola Innset

Forskningsinstitusjoner, industribedrifter, departementer og organisasjoner fra hele verden er denne uken samlet i Trondheim for å arbeide med vestens kommende CO2-strategier. Bellona deltar, og nestleder Marius Holm skal holde innledning på konferansens avslutningsdag.

– Omfanget av denne konferansen viser at det som vi har jobbet med lenge, og som for noen år siden var en smal nisje, nå har blitt en kjempesak, sier Bellonas nestleder Marius Holm på telefon fra Trondheim.

The International Conference on Greenhouse Gas Control Technologies (GHGT) avholdes for åttende gang i Trondheim akkurat nå (19.-22. Juni). Tidligere har konferansen blitt avholdt i byer som Kyoto og Vancouver. En rekke sentrale personer fra verdens energi- og miljøsektor holder foredrag på det som er verdens største konferanse om teknologi for klimagasshåndtering.

– Den store mengden av foredrag viser hvor stor aktivitet det nå er på dette feltet, sier Bellonas fagmedarbeider Beate Kristiansen, som deltar på konferansen sammen med fem andre Bellona-ansatte.

Viktig Bellona-rapport

For snart et år siden ga Bellona ut en rapport som talte Olje- og energidepartementet midt i mot og sa at CO2-håndtering kunne gjøres lønnsomt for kraftprodusentene. "Bellona har tatt innersvingen på politikere og industri" skrev Aftenpostens Agnar Kaarbø i sin kommentar "Bellonas CO2-kupp". Etter dette har det virkelig begynt å skje ting på denne fronten, noe konferansen er et håndfast bevis på.

-Både myndigheter og industri sier at de vil komme i gang med dette med en gang, sier en tydelig fornøyd Marius Holm.