Nyheter

Sp-nei til olje i Lofoten

Liv Signe Navarsete (Sp)
(Foto: Svein Erik Dahl/Samfoto)

Publiseringsdato: 9. september, 2008

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

Senterpartiet går klart i mot oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen. Det kommer fram i partiets forslag til program for neste års stortingsvalg. – Veldig gledelig, sier Elisabeth Sæther i Bellona.

– Vi er veldig glade for at Senterpartiet sier så klart nei til oljeleting utenfor Lofoten og Vesterålen, sier fagrådgiver i Bellona, Elisabeth Sæther.

Sp-leder Liv Signe Navarsete la mandag fram et forslag til program for neste års stortingsvalg. Forslaget skal behandles av landsmøtet i mars.

Klart nei

I programforslaget til Sp heter det: ”Ikkje åpne for petroleumsutvinning utanfor Lofoten og Vesterålen. (Nordland 6, Nordland 7 og Troms 2)”.

Disse områdene er stengt i dag, men det er varslet omkamp om å åpne dem, når Forvaltningsplanen skal behandles i 2010.

Politisk sprengstoff

Venstre og KrF har tidligere lagt fram sine forslag til neste års valgkampprogram, hvor de gir samme signal som Sp om å holde områdene utenfor Lofoten og Vesterålen stengt for petroleumsvirksomhet.

– Oljeleting utenfor Lofoten og Vesterålen blir sprengstoff i neste års valgkamp. Vi håper flere partier følger i samme bane som Sp, og gir klar beskjed om at det ikke er aktuelt å åpne Lofoten og Vesterålen for oljeleting, sier Sæther.