Nyheter

Musikk mot seismikk

Fra arrangementet Musikk mot seismikk i Svolvær, 20. juni.
(Foto: NU)

Publiseringsdato: 22. juni, 2009

Skrevet av: Bellona

I strålende sol møttes oljemotstandere på torget i Svolvær på lørdag til Musikk mot Seismikk. Et hundretalls personer deltok på arrangementet i regi av Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten og Vesterålen, Bellona og Natur og Ungdom.

På arrangementet «Musikk mot seismikk» stilte flere lokale artister opp på torget i Svolvær for å markere sin motstand mot oljeletingen som har oppstart utenfor Lofoten og Vesterålen den 29. juni.

I tillegg ble det avholdt appeller både fra Bellona, Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten og Vesterålen og fra Ballstad Fiskarlag.

– Fantastisk motstand

– Det er fantastisk å se hvor mange som har stilt opp for å markere sin motsand mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, sier Elisabeth Sæther, fagrådgiver i Bellona. Hun var en av appellantene under arrangementet.

De oppmøtte fikk også sjansen til å hedre Herman Bremer, ildsjelen som i vår gikk til fots fra Lofoten til Oslo for å markere sin motstand mot oljeboring.

Bellona, med båten Kallinika, kommer til å være i Lofoten og Vesterålen frem mot høstens stortingsvalg, hvor oljeboring i Lofoten blir et hett tema.