Nyheter

– Hele Utsira må elektrifiseres

Frederic Hauge
Frederic Hauge
Dag Thorenfeldt

Publiseringsdato: 15. januar, 2014

Skrevet av: Andreas Kokkvoll Tveit

NTB skriver i dag at regjeringen ikke vil kreve elektrifisering av hele Utsirahøyden. – De blåblås lovnad om å forsterke klimaforliket er en vits om de ikke krever at hele området drives på ren kraft fra land, sier Frederic Hauge.

I en e-post til NTB skriver olje- og energidepartementet at «En områdeløsning for kraft fra land til Sverdrup og de andre nye feltene i nærheten, har vist seg å bli flere milliarder kroner dyrere enn tidligere antatt».

Videre heter det at oljeselskapene gis anledning til å vurdere alternative løsninger «som gir muligheter for en best mulig kraftløsning basert på kost-/nyttevurderinger for Sverdrup og området som helhet».»

– Erna Solberg har gang på gang lovet å forsterke klimaforliket. Det er ingenting annet enn en vits hvis ikke regjeringen holder fast på forutsetningen om at Utsirahøyden skal elektrifiseres. Går de vekk fra den, betyr det et totalhavari for klimaforliket.

– Hvis ikke en glimrende og kostnadseffektiv klimaløsning som ren kraft fra land blir valgt her, hvem skal da måtte kutte utslippene? Nærmere en halv million privatbilister som må la bilen stå i garasjen? spør Bellona-sjef Frederic Hauge retorisk.

– Den som tror at det er nok med minimumsløsning med del-elektrifisering, den tar grundig feil. Utsirahøyden er en sjeldent god anledning til å unngå store, unødvendige klimagassutslipp fra oljeindustrien, og hele området må elektrifiseres, sier Frederic Hauge.

Kontaktpersoner for pressen:
Andreas Kokkvoll Tveit, kommunikasjonssjef (konst.): 48103464