Nyheter

Klimafornekteren FrP viser sitt sanne ansikt

Temperaturen stiger raskere enn forskerne har forutsett, men FrP vil hente opp mer olje og gass.
Utslipp av klimagasser
(Foto: Istock)

Publiseringsdato: 23. april, 2016

- Det er bemerkelsesverdig at Frp-leder Siv Jensen velger å gå ut og undergrave klimaavtalen som hennes egen regjering stolt skrev under på i går, sier Bellona-leder Frederic Hauge om Jensens landsmøtetale.
Frps landsmøte er i gang, og i dag talte Frp-leder Siv Jensen til eget parti.
Hun brukte mye av talen til å rakke ned på miljøbevegelsen og snakke rosende om Norges største forurenser; olje- og gassnæringen. I stedet for å lytte til forskernes advarsler, kaller Jensen klimaforskningen for «dommedagsprofetier».
– Det er alvorlig at Norges finansminister ikke tar konklusjonen til verdens fremste forskere på alvor og snakker ned den største krisen verden har opplevd, sier Bellona-leder Frederic Hauge.
Dette skjer altså dagen etter at Norge signerte Paris-avtalen i New York og to dager etter at Erna Solberg holdt en stor konferanse hvor hun lovet å bygge landet grønt.
– Nå viser klimafornekteren FrP sitt sanne ansikt igjen. Arrogansen fra verdens rikeste land kommer til å bli lagt merke til. Siv Jensen velger å gå ut og undergrave klimaavtalen som Vidar Helgesen stolt skrev under på i går. Det er et direkte hån mot all den innsatsen som er lagt ned under de internasjonale klimaforhandlingene, og det er et direkte hån mot de millioner av mennesker som i dag lider på grunn av tørke, sult og vannmangel, sier Hauge.
– Å omtale norsk olje og gass som ren energi er også mildt sagt et interessant utspill, fortsetter Hauge.
– Kort sagt vil jeg påstå at Siv Jensen i dag holdt den mest uansvarlige talen jeg har hørt fra en norsk, politisk leder. Det er farlig for norsk næringsliv å få slike signaler fra selveste finansministere. Kodak-Siv setter her hele den nødvendige omstillingen i fare, avslutter Hauge.