– SV binder seg til masta

ingressimage_Kristin-Halvorsen_Web.jpg Photo: (Foto: SV)

Bellona er fornøyde med SV-leder Kristin Halvorsens tale til SVs landsmøte i dag, hvor hun lovet at partiet skal sørge for at det ikke blir oljeutvinning i Lofoten.

– SV skal sørge for at det ikke blir oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, sa Halvorsen under sin åpningstale til SVs landsmøte i Bergen, torsdag.

– Etter dagens landsmøtetale blir det umulig for SV å være med på å åpne for oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen, uten å miste enhver miljøpolitisk troverdighet. Hennes landsmøtetale forplikter, sier leder i Bellona Frederic Hauge.

Mer om Bellonas motstand mot petroleumsutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen finner du her.

Miljøinvesteringsfond

Bellona berømmer også SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen og regjeringen for lanseringen av et miljøinvesteringsprogram.

Halvorsen varslet at regjeringen vil foreslå at det opprettes et miljøinvesteringsprogram på 10 milliarder kroner da hun innledet på partiets landsmøte torsdag.

– Jeg er veldig glad for at regjeringen vil opprette et miljøinvesteringsprogram. Fondet er helt i tråd med hva vi foreslo for regjeringen i vår høringsuttalelse om petroleumsfondet, sier Hauge.