Nyheter

– Lofoten blir Ernas hodepine nummer én

Bellonas skip Kallinika besøker Lofoten.
Foto: Bellona

Publiseringsdato: 10. september, 2013

Bellona-leder Frederic Hauge mener spørsmålet om oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil bli en avgjørende sak for en påtroppende regjering.

– Valgresultatet klargjør ikke hvem som vil sitte i regjeringskontorene, men én ting er sikkert: Kampen om Lofoten, Vesterålen og Senja kan sprenge enhver tenkelig regjeringskoalisjon. Bellona fortsetter kampen med full styrke, sier Frederic Hauge.

Hauge er klar på at kampen for å verne de sårbare havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er den mest politiske miljøsaken i Norge i dag.

– Det verst tenkelige valgresultatet ville vært en blåblå regjering. Da er jeg redd for at kampen mot petroholikerne ville være tapt. Det unngår vi nå. Dette valgresultatet gir Venstre og KrF mulighet til å kjøre fram vern av Lofoten, Vesterålen og Senja som sin viktigste sak i regjeringsforhandlingene, sier Hauge.

Han føler seg trygg på at den politiske kampen om oljeboring vil bli knallhard i dagene og ukene som kommer.

– I to tiår har spørsmålet om olje utenfor Lofoten hatt potensial til å velte norske regjeringer. Den rødgrønne regjeringen ble holdt sammen av at Jens gikk med på å ikke åpne disse sårbare havområdene. Jeg føler meg trygg på at oljespørsmålet blir like avgjørende for den kommende regjeringens framtid, avslutter Bellona-leder Frederic Hauge.