Nyheter

Bellona applauderer nytt Lofoten-flertall mot olje

Silje Lundberg
Silje Lundberg
Line Lønning

Publiseringsdato: 15. juli, 2014

Med et ferskt nei fra Værøy kommune er det nå flertall blant Lofoten-kommunene mot konsekvensutredning av oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. – Endelig et kommuneflertall i tråd med folkets syn, sier Bellonas rådgiver Silje Lundberg.

Siden 2010 har tre Lofoten-kommuner snudd, og fra fem av seks ja-kommuner er nå fire av seks blitt nei-kommuner.

– Dette viser at nok en kommune i Lofoten har gjennomskuet oljeindustrien sin propaganda om at konsekvensutredning ikke er ensbetydende med oljeboring, sier Silje Lundberg.

– Værøy har med sitt vedtak sørget for at flertallet av kommuner i Lofoten nå er på linje med folket, og sier nei til oljeboring i dette sårbare området, fortsetter hun.

Neste i rekka er Vestvågøy kommune. De skal behandle spørsmålet i september. Bellona håper de vil styrke flertallet ytterligere.

– Jeg håper at også Vestvågøy vil lytte til både kunnskapen og folket, slik som Værøy har gjort, og dermed også sier nei til oljeboring, oppfordrer Lundberg.

Langvarig kamp

Bellona har 25 års fartstid i kampen mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Etter stortingsvalget i 2013 kunne vi konstatere at dette unike området var reddet for fire nye år, men så lenge fremtiden etter 2017 er usikker fortsetter vi å jobbe for at disse naturområdene beskyttes mot oljevirksomhet.

Kontaktperson for pressen: Maya Vedeld, kommunikasjonsrådgiver: 45871870/ maya@bellona.no