Kjøp elbil uten mva. fra 1. juli 2001

Ny teknologi er dyr og vil derfor trenge fødselshjelp. I dag produseres elbiler i svært små serier i forhold til vanlige modeller og vil derfor ha en ulempe før salget tar seg opp. Selv om elbilene fremdeles ikke er billige i innkjøp, er de svært billige i drift fordi de lades med strøm. I tillegg til mva.-fritaket er det ingen engangsavgift eller årsavgift. Videre er de fritatt for bomavgift i de fleste veibommer i Norge, og parkerer gratis på offentlige parkeringsplasser i flere byer.


Mva.-fritaket i Norge vil gjøre at salget vil ta seg opp i og med at man ikke lenger taper penger på å være miljøvennlig. Kjører man mye og/eller passerer en bomring vil man spare betydelige summer på å kjøpe en elbil. Rekkevidden er elbilens ulempe. Imidlertid er det svært få dager man kjører lenger en de 7-9 milene en elbil kjører på en lading. Lader man bilen mens man er på arbeid (for eksempel ved hjelp av motorvarmeruttak) blir daglig rekkevidde 14-18 mil. I tillegg har man mulighet til å lade litt under middagen dersom man har lang pendlervei til arbeidet.


Bellona håper alle som skal kjøpe ny bil fremover sammenlikner priser inkludert driftskostnader og kartlegger sine behov for rekkevidde. Vi håper mange vil velge å prøve noe nytt. Selv bruker vi elbilene våre intensivt hver dag og er svært godt fornøyd.