Nyheter

Solberg til topps i elbilløp

15 minutter til start
Bellona

Publiseringsdato: 29. april, 2002

Skrevet av: Sondre Grinna

Rallyføreren Henning Solberg og KNA direktør Rune Gaustad vant klasse 2 i KNA-Viking Elbilløp som gikk av stabelen sist lørdag. Bellonas lag havnet lenger bak.

Det var tidlig på morgenen den siste lørdagen i april at Bellonas lag med Rune Frøyland som kartleser og meg som sjåfør, skjøt fart ut fra starten i Oslo sentrum i vår Think. Første etappe gikk fra KNA-Scandic hotellet og opp mot Maridalen. I godt driv gjennom sentrumsgatene på jakt etter idealtiden, guidet Rune sikkert veien frem til en parkeringsplass ved inngangen til Maridalen. Så langt var det et perfekt løp av Bellonas ferske team.


Andre etappe var en fartsetappe gjennom en snirklete løype. Elbilenes lave tyngdepunkt gjør at svingene kunne tas i en fart som gjør at det er vanskelig å ikke skli av setet. Her fikk man virkelig testet bilenes evne til å sno seg effektivt rundt hinderne. Fortsatt hang vi med i teten. Det var imidlertid siste gang vi hadde et håp om å kunne nappe med oss pokalen hjem.

ef34dc41bc74ea2b68dfd9b782634ef4.jpeg Photo: Bellona

Den store bommerten

Tredje etappe var nemlig en ferdighetsprøve der man skulle holde forskjellige hastigheter alt etter hva som er skiltet av arrangøren. På veien sitter hemmelig kontrollposter, så her gjelder det til en hver tid og å ha full kontroll. I utgangspunktet skulle dette være enkelt, men for å henge med her er speedometeret et for unøyaktig hjelpemiddel. I stedet bruker man stoppeklokke og vriene tabeller. Når man i tillegg skal lese kart (det vil si egentlig en liste med høyre og venstre angivelser) begynner dette å bli vanskelig.


Vi bommet allerede på første sving. Mens jeg tar en ikke helt perfekt drosjesving, er Rune allerede i full gang med å regne ut hvor høy fart vi må holde for å ta igjen det tapte. Resultatet var et tall som var så høyt at brekket måtte brukes for å komme inn neste sidevei. Mens jeg nøt hvor godt bilen lå rundt svingen, var Rune travelt opptatt med å fange inn papirene som lettet som en flokk trekkfugler om høsten. Vi rakk aldri å finne ut at vi skulle svingt til høyre i neste kryss…….


Nest sist men moro var det. Vi anbefaler alle med elbil å være med neste år.

Fører Kartleser
Klass 1 Elite

1

Bjørn Krogvig Bjørn Lie

2

Øivind Lunde Per Falla

3

Kjell Gudim Tom A. Granli
Klass 2 Nybegynnere

1

Rune Gaustad Henning Solberg

2

Erik Matheson Jørgen Slips

3

Jonny Bunæs Jan Søderstrøm

4

Rune Haaland Oddvar Moland

5

Paal Mork Mette M. Mork

6

Knut Fallum Tommy Granås

7

Rune Drægni Arne Lindelien

8

Anita Smådahl Elin Krüger

9

John Strømsnes Ronny Sletten

10

Christian Bech Ove Kanli

11

Lasse Fjeld Kari Helen Kløvstad

12

Sondre Grinna Rune Frøyland

13

Anders Nissen Anders Kjellsen