Nyheter

Full fart under Stortinget

Publiseringsdato: 31. oktober, 2002

Skrevet av: Sondre Grinna

Bellona og Norstart arrangerte i går prøvekjøring av elbil for Stortingsrepresentantene. Det var mange fornøyde ansikter å se i Stortingets garasje etter testturene.

Stortinget har nå til behandling et dokument-8-forslag om gjennomgang av virkemidler til fremme av elbil. Siden det fortsatt er mange av Stortingsrepresentantene som ikke har kjørt elbil, stilte Bellona og Norstart (norsk elbilforening) med fem elbiler og et erfarent mannskap i Stortingets garasje i dag.


De som ønsket det fikk prøve bilene så lenge de ville. Med som guider var blant annet Øyvind Lunde som er landets mest erfarne elbilsjåfør. Det var mange fornøyde ansikter når bilene returnerte til Stortingets garasje.


Bellona håper kjøreturen satt fokus på virkemiddelbruken overfor elbil. Takket være politikernes tidligere tiltak, er det en god del elbiler på norske veier. Nå håper vi at de skal løpe hele linen ut og innføre utfyllende tiltak for fødselshjelp til elbilene. Ved å gjøre dette akkurat nå, vil man øke sannsynligheten for at man er i stand til å finne en ny investor til Think. Think er en av de få store elbilfabrikkene i verden, og en nedleggelse vil være et tap for arbeidet for nullutslippsbiler over hele verden.