Nyheter

Kjøp elbil, slipp kø

Publiseringsdato: 15. oktober, 2002

Skrevet av: Sondre Grinna

Som en hjelpende hånd til Think, har Regjeringen gitt elbilene lov til å kjøre i kollektivfeltene. Dette kan være en meget viktig fødselshjelp til elbilteknologien.

Politisk rådgiver Alfred Bjørlo i Samferdselsdepartementetsier i følge NTB til Romerikets blad at det snart vil gå et brev fra Samferdselsdepartementet til Vegdirektoratet om at elbiler skal få bruke kollektivfeltet i storbyer.


For mange er tidsbruk avgjørende. Det er derfor trolig at dette tiltaket vil kunne føre til kjøp av en rekke elbiler blant pendlerne og bedrifter i byene. Fra før nyter elbilene godt av blant annet fritak for bompenger, gratis parkering på offentlig plass, ingen årsavgift og lave drivstoffutgifter. Bor du i Drammen får du til og med 25.000 kroner i støtte.


For Think er dette et viktig bidrag til jakten på investorer. Vedtaket gir et enda større potensielt hjemmemarked for elbiler. Elbil er i dag en ypperlig nummer en bil for familier med to biler, og tanken på å kunne slippe timevis med køståing burde få mange til å bytte ut den ene bensinbilen.