Nyheter

Leier Nordens første Tesla Roadster Sport

<small>Nordens første Tesla Roadster Sport</small>
Frederic Hauge og Bellona sin "glacier blue" Tesla Roadster Sport fikk norske skilter 01.09.2009.
(Foto: Tone Foss Aspevoll/Bellona)

Publiseringsdato: 7. september, 2009

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

Frederic Hauge og Bellona kan nå skryte av å kjøre rundt i Nordens første Tesla RoadsterSport, en elektrisk sportsbil som går 0-100 km/t på 3,6 sekunder. – Dette er fremtidens bil, sier en storfornøyd Bellona-leder.

Bellonas Tesla Roadster Sport er den tiende produserte Teslaen fra fabrikken i England. Tesla selv har beholdt de fire første, mens den kjente kunstneren Damien Hirst og sønnen til mediemogulen Rupert Murdoch eier to av de fem neste. Bilen som Bellona og Frederic Hauge nå har til disposisjon, er den første i Norden.

Se TV 2-innslaget: Sjekk Bellona-Hauges nye sportsbil

– Teslaen vil uten tvil slå selv de raskeste bensindrevne sportsbilene, hevder Hauge.

Knuste Sharif

Det gjorde han også, da han stilte opp i duell med dekkongen Tommy Sharif.

– Du gruset meg, sa Sharif, som kjørte Porsche.

– Utrolig pinlig og imponerende på samme tid. Jeg var sjanseløs, sier Sharif til VG.

Les i VG: Sharifs Porsche sjanseløs mot Bellona-Hauges elbil

Fart og lengde

Fjorårets Tesla Roadster har vært på besøk i Norge flere ganger, blant annet som deltager i Viking Rally, mellom Oslo og Stavanger. Teslaene som er kommet til Norge før Bellonas ”glacier blue” utgave, er fjorårets modeller og direkteimportert fra demoproduksjon i USA.

Les: Tesla vant elbil-rally

Teslas sportsbil har en toppfart på 210 km/t, og holder verdensrekorden i rekkevidde for el-biler, på 350 kilometer. Yteevnen på den nye, engelskproduserte modellen er enda bedre enn på fjorårets demomodeller.

bodytextimage_030909-Tesla2-norske-skilter-Small.JPG Photo: (Foto: Tone Foss Aspevoll/Bellona)

Krever bedre lademuligheter

Bellona mener at introduksjon av elbiler er viktig miljøpolitikk, og reiser derfor en rekke krav til myndighetene om blant annet å tilrettelegge bedre for ladestasjoner for elbiler.

Les mer om dette i Bellonameldingen, Norges helhetlige klimaplan (kapittel 2)

Bellona introduserte Tesla i Norge

Bellona introduserte Tesla til Norge, da miljøorganisasjonen var de første som tok bilen inn i landet, i forbindelse med den internasjonale klimakonferansen CC8, i fjor.

Bellona har kjørt brøytebil for miljøriktige kjøretøy fra dag 1. Organisasjonen importerte landets første elbil i 1989, hadde den første biodieselbilen i 1993, registerte den første hydrogenbilen i 2004, og var først med etanolbil i 2006.

Familiebil kommer

Tesla-konsernet har i tillegg til sine sportsbiler også lansert en familiebil. S-modellen har tatt resten av bilverdenen på senga, og er en sju-seters sedan med en rekkevidde på nær 500 kilometer på en lading.

Sportsmodellen kommer på markedet i 2012, og ifølge importøren vil den koste ca 360.000 kroner.

Det er selskapet HH Management som eier bilen som duellerte mot Tommy Sharifs Porsche, og Bellona har en gunstig leieavtale med dem.