Nyheter

Frederic Hauge: – Målet er nådd: Nordkapp i elbil

Foto: Bellona

Publiseringsdato: 8. august, 2013

Skrevet av: Maya Boutroue Vedeld

Den elektriske Norgesturnéen er ved veis ende: Tirsdag 6. august kl.03.00 ankom Bellona-lederen Nordkapp, med 2700 kilometer på turtelleren, 474 kWh brukt og strømkostnader på 450 kroner. – Tre ord: Moro, pent og utslippsfritt, sier en fornøyd Hauge.

I morgentimene da Frederic Hauge ankom Nordkapp ble han tatt i mot av byens ordfører. For det er ikke hver dag at verken Bellona eller elbiler befinner seg så langt nord.

– Selv om det er mye fjell og dårlige veier oppover gikk det over all forventning og bilen imponerte, forteller Bellona-lederen, som er fast bestemt på å få opp et ladenettverk som gjør denne typen langturer mulig for alle.

– Et høydepunkt var å møte reinsdyr i veien, da skjønner man hvor langt nord og hvor nær naturen man er og det føles desto bedre å vite at man ikke forurenser, fortsetter han.

På de 270 milene som Hauge og bilen nå har tilbakelagt har det gått med 474 kilowattimer strøm. Til sammenlikning tilsvarer det 10 dagers strømforbruk i en gjennomsnittlig norsk husholdning.

Tilbake i Oslo bar det rett til Teslas lokaler på Alnabru, hvor de første kundesolgte Model S skulle utleveres, først i køen sto Frederic Hauge. Dermed er han eier av Europas første i sitt slag.

– Det har vært kult å ha en lånebil på tur de siste par ukene og nå endelig sitte her i et eksemplar som er helt mitt eget. Jeg kommer aldri til å kjøre bensin- eller dieselbil igjen, det er helt sikkert, avslutter elbilentusiasten Hauge.

Flere bilder fra turen finner du her (Facebook-album).