Nyheter

Japan satser på brenselceller

Publiseringsdato: 19. juli, 2002

Skrevet av: Camilla Haugsten

Japan har lansert et treårig samarbeidsprosjekt med bilprodusenter og energibedrifter for å fremme utvikling av brenselcelleteknologi.

I går offentliggjorde Japan et prosjektsamarbeid med forskjellige bilprodusenter og energibedrifter. Prosjektet er treårig og skal fremme utvikling av brencelcelleteknologi for bruk i biler og husholdning, skriver Planet Ark. 21,5 millioner dollar er satt av fra årets statsbudsjett til denne satsingen.

Prosjektets mål er å se hvilke utfordringer og barrierer som oppstår ved bruk av brenselceller og ved utvikling av infrastruktur.

En del av prosjektet inkluderer blant annet bilprodusentene Toyota Motor Corp, Honda Motor Co, Nissan Motor Co, General Motors Corp og DaimlerChrysler AG. Hver av bilprodusentene skal fremskaffe en brenselcellebil for testing.

Det skal etableres fem fyllestasjoner i forskjellige deler av Japan der forskjellige fyllingsmetoder for hydrogen skal testes ut og ulike sikkerhetsaspekter skal utforskes.

En annen del av prosjektet involverer produsenter av energi og brenselceller som Nippon Oil Corp og Sanyo Electric Co Ltd. Disse vil arbeide med å evaluere brenselceller til bruk for husholdning og forretninger.