Nyheter

Brede smil da hydrogenbilen inntok Oslo

En svært fornøyd Frederic Hauge var en av dem som fikk teste GM-Opels hydrogen brenselcellebil på Universitetet i Oslo i formiddag.
Foto: Hanne Bakke/Bellona

Publiseringsdato: 7. mai, 2004

Skrevet av: Hanne Bakke

Stor stemning da GM-Opels hydrogen brenselcelle bil i dag var utstilt på Fredrikkeplassen på Blindern. Sammen med GM-Opel informerte Bellona studenter, presse og andre skuelystne om hydrogen som drivstoff og at transport med null utslipp er en realitet.

I går kveld, 4 dager etter at den rullet ut fra Hammerfest, kom GM-Opels hydrogen brenselcelle Zafira til Oslo. Der ventet samferdselsminister Torhild Skogsholm og ivrige null-utslipps entusiaster. Zafiraen ankom Bellonas hovedkontor på Grünerløkka torsdag ettermiddag, og med Frederic Hauge bak rattet og representanter for GM som co-piloter fikk også samferdselsminister Torhild Skogsholm testet bilen. – En historisk dag, sa Skogsholm om brenselcellebilens ankomst til hovedstaden.

I dag var det studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo, samt innbudte gjester som fikk ta bilen i øyesyn. Sammen med GM-Opels utstillingstrailer, som følger med på maratonturen, dominerte de blå og hvite hydrogenbilene Fredrikkeplassen. Alle som ønsket det fikk studere bilene nøye, oppleve den tilnærmet lydløse motoren og og med selvsyn se at det faktisk kom rent vann ut der det tradisjonelt velter ut forurensende eksos. Inne i utstillingstraileren kunne man se hvordan en hydrogen brenselcelle fungerer og hvordan den var plassert i Zafiraen. Man kunne også se film og en modell av GM-Opels überlekre Hy-wire, som er verdens første bil som kombinerer hydrogen som drivstoff med by- wire teknologi.

OPEL Fuel Cell Marathon fortsetter i kveld videre til Göteborg.