Nyheter

Reddet av pent vær

Havaristen fotografert fra Bellonas aksjonsskip S/Y Kallinika ca kl 09.45 søndag.
Foto: Frederic Hauge/Bellona

Publiseringsdato: 6. mars, 2005

Skrevet av: Hanne Bakke

Bellona mener havariet av tankeren ”Fjord Champion” har avslørt hvor dårlig det står til med slepebåtberedskapen i Sør-Norge. Da en sterk nok slepebåt endelig kom fram til havaristen var det gått hele 15 timer. Fiskeriministeren synes dette er en akseptabel ventetid.

Fjord Champion:

– Vi registrerer at fiskeriminister Svein Ludviksen har gått ut i media og sagt seg tilfreds med beredskapen i Sør-Norge, og at man aldri kan forhindre at ulykker oppstår, sier Bellona-leder Frederic Hauge. – Bellona mener dette er en skremmende defensiv holdning, og det er for oss uforståelig at beredskapen er god nok når man i måtte vente 15 timer før en sterk nok slepebåt kom fram til havaristen. Da hadde Fjord Champion i mellomtiden drevet helt inn mot land og lå å slo mot fjøresteinene, sier Hauge.

Hauge er ombord Bellonas aksjonsskip S/Y Kallinika som siden i går har ligget utenfor Søgne og fulgt med på redningsaksjonen.

– At dette havariet til nå ikke har fått større miljøkonsekvenser er ikke takket være slepebåtberedskapen, men fordi man rett og slett har vært heldige med været, understreker Hauge.

Havaristen har i hele natt ligget med slagside, noe som har økt i løpet av natten. – Vi venter nå på at en representant fra Kystverket skal komme om bord og orientere oss nærmere om dette, sier Bellona-leder Frederic Hauge.