Nyheter

Dørum tar styring

Publiseringsdato: 26. november, 1997

Skrevet av: Roger Grøndalen

Samferdselsminister Odd Einar Dørum vil aktivt gå inn og etterprøve det arbeidet NSB Gardermobanen har gjort. Det kom fram på departementets pressekonferanse i dag.

Dørum fikk i dag overlevert NSB Gardermobanens sterkt kritiserte plan for tetting av lekkasjene i Romeriksporten. —Vår oppgave blir å kvalitetssikre den planen som er lagt fram, sier Dørum. Konsulentfirmaet Grøner AS er allerede tatt i bruk for å gjennomgå NSB Gardermobanens handlingsplan som er presentert tidligere. Samferdelsesdepartementet vil i tillegg ta i bruke det svensk selskapet VBB.

—Det overordnede målet nå blir å forebygge og gjenopprette miljøskade, fastlår samferdselsministeren. —Sjansen for at Gardermobanen ikke blir ferdig til åpningen av den nye hovedflyplassen i oktober neste år, er større enn noensinne.

I midten av desember vil Stortinget bli orientert om tettingsarbeidet. Hvilke ekstrautgifter dette vil føre til blir først klart i februar. Et tall som er lansert er 400 millioner – pluss minus 30 prosent. —Saken vil bli lagt fram for Stortinget når tallene er klare, sier Dørum.