Nyheter

Kallinika til havs

Publiseringsdato: 7. august, 2006

Skrevet av: Ola Innset

De nærmeste ukene befinner miljøskipet S/Y Kallinika seg på vestlandet, her skal hun blant annet være startbåt i Haugesundsregattaen.

For øyeblikket ligger Kallinika til havn i Haugesund i forbindelse med energikonferansen EnergiRike 2006. EnergiRike er en regional energikonferanse for Haugaulandet og omegn, og tiltrekker seg toppfolk fra politikk og næringsliv. Bellonas Frederic Hauge skal avslutte konferansen med et foredrag på onsdag. Du kan lese mer om EnergiRikeKonferansen til høyre på siden.

Regatta
På fredag begynner regattaen Haugesund Race Weekend. Startskuddet for den første seilasen går kl 1800 og deltagerne skal seile fra Kopervik til Haugesund. S/Y Kallinika har fått æren av å være start- og målbåt. Dommerne vil befinne seg om bord i Kallinika for å foreta start- og målgangsprosedyrene med tilhørende skytevåpen og flagg. Lørdag vil det være en ny seilas og også da vil Kallinika inneha dette ærefulle oppdraget.

bodytextimage_DSC02413-1..JPG

En av Bellonas mange båtkyndige medarbeidere, Beate Kristiansen, skal i tillegg være skipper om bord i en av deltagerbåtene under fredagens seilas, og det ryktes at flere Bellona ansatte skal være mannskap på andre båter.

ONS
Etter Haugesund legger S/Y Kallinika kursen sørover. Mandag 21. August skal miljøskipet være ankommet Stavanger for å starte en av verdens største olje- og gasskonferanser med arrangementet ”Bellona i løvens hule”. ONS (Offshore Northern Seas) arrangeres annen hvert år i Stavanger, og Bellona vil benytte anledningen til å lansere miljøriktige energiløsninger.