Nyheter

VIF spiller for Bellona

(Foto: Morten Krogh)

Publiseringsdato: 22. april, 2008

Skrevet av: Ola Innset

I de tre neste hjemmekampene kommer Vålerenga til å spille med CC8-logoen på draktene for å promotere sommerens store klimakonferanse. Etterpå vil draktene auksjoneres bort, og pengene går til Bellona.

– Da Hafslund foreslo å bruke draktene for å sette fokus på CC8, tente alle i spillergruppa med det samme. Klimaspørsmålet er en veldig viktig sak som vi i Vålerenga selvsagt ønsker fokus på. Ved å gjøre det på denne måten, blir vi med på en annerledes, overraskende og viktig klimamarkering, sier Vålerenga-veteran Freddy dos Santos.

Internasjonal konferanse

CC8 er en internasjonal klimakonferanse som finner sted på Hafslund Hovedgård 5. og 6. juni i år. Prominente talere som Gro Harlem Brundtland og Lord Nicholas Stern vil delta på konferansen som arrangeres av Bellona, Hafslund og Club de Madrid. Sistnevnte er en organisasjon for tidligere statsledere som ledes av Chiles eks-president Ricardo Lagos.

Auksjoneres bort

Vålerenga spilte med de nye draktene første gang i 1-1 oppgjøret mot Rosenborg på Ullevål Stadion søndag, og nå kan du legge inn bud på draktene hos QXL.no

I skrivende stund er det Daniel Fredheim Holms drakt som har høyest pris, men auksjonen varer helt til søndag.

Viktige rollemodeller

Bellona-leder Frederic Hauge er svært fornøyd med at Vålerenga-spillerne nå stiller opp for Bellona og CC8:

– Det at Vålerenga-spillerne involverer seg i klimakampen er veldig positivt. Ved å engasjere seg i klimaspørsmålet, går de foran som gode eksempler for neste generasjons klimaforkjempere, sier han.

– I tillegg er det viktig at Hafslund og næringslivet setter fokus på miljøet. Det vil bidra til at folk flest blir mer opptatt av klimaet, og det vil igjen øke presset på politikerne om å ta klimautfordringene på alvor.