Nyheter

Solheim mottok Bellonas klimaplan

Leder i Bellona Frederic Hauge overrekker "Norges helhetlige klimaplan" til miljøvernminister Erik Solheim.
(foto: Anne Karin Sæther/Bellona)

Publiseringsdato: 6. mai, 2009

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

Miljøvernminister Erik Solheim fikk i dag overlevert Bellonas ferske Norges helhetlige klimaplan. Leder i Bellona Frederic Hauge oppfordrer ministeren til å skrive et høringssvar på organisasjonens klimaplan.

– Vi i Bellona har skrevet ganske mange høringer til departementene opp gjennom årene. Nå håper vi statsråden tar seg tid til å skrive ett høringssvar til oss, sa Frederic Hauge, leder i Bellona, da han overrakte Norges helhetlige klimaplan til miljøvernminister Erik Solheim.  

Onsdag formiddag åpnet Hauge Bellonas årskonferanse, hvor Bellona lanserer Norges helhetlige klimaplan, et omfattende forslag til virkemidler for å redusere klimagassutslipp i alle sektorer.

Imponert Solheim

– Jeg er utrolig imponert over Bellonas arbeid, sa Solheim, og lovet å tenke over en mulig høringsuttalelse.

Solheim var glad for en løsningsorientert tilnærming, og deler Bellonas oppfatning av at det haster med å sette i gang tiltak for å hindre global oppvarming.

– Det er kun et spørsmål om politisk vilje, sa Solheim.

Svar på Klimakur

Bellonas klimaplan er utformet som en stortingsmelding for å understreke at dette er en gavepakke til storting og regjering, som med denne kan sette i gang arbeidet med å redusere Norges klimagassutslipp.

Bellonas klimaplan er et svar på SFTs klimakur.

– Dette er et imponerende dokument. Det er helhetlig, tar for seg alle sektorer, er ambisiøst og langsiktig. Bellona strekker blikket lengre enn 2020, sier Ellen Hambro til Bellona.no.

Hun synes tidspunktet for presentasjonen av rapporten er veldig bra.

– Klima er et så viktig tema at vi må ha det med i valgkampen, og dette dokumentet er med på å booste opp diskusjonen, sier Hambro.