Nyheter

Tesla vant elbil-rally

Frederic Hauge, leder i Bellona, kjører inn til mål i Viking Rally.
(Foto: Annicken Vargel/Bellona)

Publiseringsdato: 14. mai, 2009

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

En Tesla vant klassen for elbiler i Viking Rally fra Oslo til Stavanger. Selv rallyproffen Henning Solberg måtte se seg slått av elsportsbilene Tesla i øvelser som krever akselerasjon og hurtighet.

– Det har vært lærerikt og givende å delta i Viking Rally for nullutslippsbiler, sier leder i Bellona, Frederic Hauge.

Hauge kjørte en av tre Teslaer, og havnet på en sammenlagt 7. plass i klassen for elektriske biler. En tredje Tesla, kjørt av Esben Pedersen, Tesla Motors, havnet på 9. plass. Vinner-Teslaen ble kjørt av Gunnar Sømåen Birkenfeldt.

– Vi har møtt mange andre elbil-interesserte, og fått mulighet til å utveksle erfaringer samtidig som vi har kunnet vise frem moderne, fremtidsrettede nullutslippsbiler, sier Hauge.

– Det er veldig gøy å kjøre rundt i en Tesla og vise fram hvor bra denne teknologien er blitt, sier Hauge.

Resultatene

Bellona-Teslaen gjorde det godt på Hill Climb, hurtighet og akselerasjon. I disse klassene måtte selv rally-proff Henning Solberg se seg slått av Hauge, som likevel gjorde for mange feil i baneløp til å få noen plassering totalt.

Her finnes totalresultatene.

Her er resultatene for Hill Climb, hvor Birkenfeldt kom best ut av det, Pedersen nest best, og en Prius på tredjeplass. Bellona og Hauge på fjerde.

Her er resultatene fra akselerasjonstesten, hvor de tre Teslaene toppet plasseringen med Pedersen på første, Hauge på andre og Birkenfeldt på tredje.

Miljøbilmesse

Viking Rally gikk fra Oslo til Stavanger, med start i Oslo mandag 11. mai, og ankomst i Stavanger onsdag 13. mai etter overnattinger i Langesund og Lyngdal.

Ruten har gått innom Arendal, Kristiansund og Egersund, med en siste stopp på Klepp før Stavanger. I Stavanger endte rallyet på Stavanger Forum, hvor miljøbilmessen EVS arrangeres denne uken.

Det var tre klasser i rallyet, en for hydrogenbiler, en for plug inn-hybrid, og en for elbiler.