Nyheter

Viser fram miljøskip på Nor-Shipping

Publiseringsdato: 24. mai, 2011

Skrevet av: Andreas Kokkvoll Tveit

Bellona er representert med egen stand og utstilling når skipsfartsnæringen samles på Rådhusplassen i Oslo denne uken. – Vind, sol og brenselsceller er framtida, sier Bellona-rådgiver Svend Søyland.

Norges største skipsfartsmesse, Nor-Shipping, arrangeres i Oslo 23.–27. mai. Som alltid når viktige miljøløsninger diskuteres, er Bellona til stede.

– Sjøtransporten øker kraftig. For oss er det viktig at det satses på ny skipsteknologi, som alternative energikilder, fremfor tradisjonelt fossilt brennstoff, sier Svend Søyland, internasjonal rådgiver i Bellona.

Mer enn halverte klimautslipp

Han er med i teamet som vil ta imot samarbeidspartnere, elever, studenter, politikere, media på Bellonas stand på messa.

Blant mye annen informasjon om miljøtiltak i skipsfarten, presenterer Bellona der et lasteskip med 55 prosent lavere utslipp av CO2, utviklet av Veritas.

En rekke løsninger

– Fremtiden for skipsfarten er vind og sol, i tillegg til bruk av brencelsceller, som omdannet kjemisk energi til elektrisk energi, sier Søyland.

– Vi har dessuten store forventninger til neste generasjons LNG-motorer, som vi tror vi gi betydelige reduserte klimagassutslipp på kort sikt. Hos oss ser vi på LNG som en nødvendig overgangsløsning mot bruk av klimanøytral bio-LNG på skip, avslutter Bellona-rådgiveren.