Nyheter

– Kaci var en pionér

Bellona-leder Frederic Hauge,  Høyre-leder Kaci Kullmann Five og EU-kommissær for miljøspørsmål Ioannis Paleokrassas, i Murmansk i 1994
Bellona-leder Frederic Hauge, Høyre-leder Kaci Kullmann Five og EU-kommissær for miljøspørsmål Ioannis Paleokrassas, i Murmansk i 1994
Bellona

Publiseringsdato: 20. februar, 2017

Skrevet av: Ellen Viseth

Det er med stor sorg at Bellona i dag mottok beskjeden om at Kaci Kullmann Five er død.

– Kaci var en pionér. Hun var den første politikeren som tok kontakt med oss i Bellona for å sette seg inn i problemene rundt farlig avfall i Norge. Hun ble også en viktig støttespiller for å få atomproblemene i Russland opp på dagsorden i Norge og i EU, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

På bildet fra 1994 er han på besøk i Murmansk sammen med daværende Høyre-leder Kaci Kullmann Five og  EU-kommissær for miljøspørsmål, Ioannis Paleokrassas.

– Kacis miljøengasjement var ekte. Hun mente at miljøengasjement var en naturlig konsekvens av en konservativ politisk tankegang. Hun var i mange år fast gjest på våre arrangementer, og var blant annet ordstyrer på vår konferanse om atomavfall på Kola i 1998, forteller Hauge.

Han har beholdt kontakten med Five også etter at hun gikk ut av Stortinget og partipolitikken.

– Hun var en modig politiker som jeg har stor respekt for. I tillegg var hun et varmt og klokt menneske som jeg har hatt gleden av å snakke med gjennom mange år, sier Hauge.