Hør Frederic Hauge i Drivkraft

6k3gqEx07LH6kRIOjV3X2AVvuprrPP5jPu3g12SMtdsA Foto: Robert Rønning/NRK

Frederic Hauge grunnla Bellona som 21-åring og har vært en av de viktigste stemmene i miljøbevegelsen siden 80-tallet. Bli bedre kjent med han i denne episoden av NRK-podkasten Drivkraft der programleder Vegard Larsen intervjuer mennesker som imponerer han om hva som driver dem.

I denne episoden får du høre om alt fra hvordan en vanlig morgen er i Frederic Hauges liv og ikke minst starten av Bellona i 1986 til den internasjonale miljøorganisasjonen Bellona er i dag.

– Vi er såpass store at vi bruker en del tid på å koordinere oss internasjonalt. Vi har et veldig stort og omfattende arbeid på CO2-fangst og lagring, både Norge, men ikke minst i EU og i Tyskland, forteller han i podkasten.

Frederic Hauge snakker også om det indre liv i Bellona og hvordan miljøkampen har endret seg gjennom tidene.

– Jeg tror vi i Bellona er veldig opptatt av å kunne skifte standpunkt hvis det kommer ny informasjon. Miljøkampen er ikke svart/hvitt, sier han i samtalen med Vegard Larsen.

Hvordan ser Frederic Hauge på framtiden? Lurer du på hvilken låt Frederic Hauge har valgt ut som sin viktigste låt? Hør hele episoden i NRK her, i Apple Podcasts her eller i Spotify: