Nyheter

Bellona lager Munch-skrik av gamle mobiltelefoner ved Akerselva

Publiseringsdato: 17. september, 2013

Skrevet av: Bellona

Har du en gammel mobiltelefon liggende og slenge? Under kulturarrangementet Elvelangs torsdag 19.september forener Bellona kunst og miljø og lager et Munch-skrik av nordmenns gamle mobiltelefoner. – Vi får ofte spørsmål fra publikum om hva de kan gjøre for miljøet i hverdagen, å gjenvinne elektronisk avfall er ett av svarene, forklarer Halfrid Hagemoen, ansvarlig for publikumskontakt i Bellona.

Bellona har vært til stede på Elvelangs flere ganger – kulturarrangementet som årlig trekker tusenvis av mennesker til å gå langs Akerselva, for anledningen opplyst med fakler.

– I år vil vi engasjere folk til å handle der og da. Vi vet at 8 av 10 nordmenn har gamle mobiltelefoner hjemme og at 95 % av telefonen kan gjenvinnes, derfor ber vi nå alle om å levere disse til oss ved Cuba-brua på torsdag mellom klokken 20 og 23, oppfordrer Hagemoen. – Vi vil lage et Munch-skrik av dem sammen med prosjektet Skriket fra Naturen, før Elretur samler alt og leverer det til gjenvinning, fortsetter hun.

Bellona samarbeider med Skriket fra Naturen, et miljørelatert kunstprosjekt der det ikoniske ansiktet fra Edvard Munchs Skrik gjenskapes i ulike materialer over hele verden. Nå er altså turen kommet til elektronisk avfall.

– Prosjektet Skriket fra Naturen skal vise at alle kan gjøre noe, ved å resirkulere, forbruke mindre og smartere, og ved å lage egne skrik-formasjoner for å skape oppmerksomhet og bevissthet, forteller kunster og prosjektansvarlig Lise Wulff.

I og med at bedrifter gjerne også har brukte mobiltelefoner liggende, er Mathallen og Vulkan Eiendom også med på prosjektet. Folk som ikke har mulighet til å møte opp på Elvelangs kan levere sine mobiltelefoner og tilbehør på torget i Mathallen allerede fra torsdag 12.september.

Skriket fra Naturen er initiert av kunstner Lise Wulff, og utviklet i samarbeid med Bellona og Pure CSR. Prosjektet er innlemmet i det offisielle programmet til Munch 150 – feiringen av Edvard Munchs 150-årsdag. UNEP (United Nations Environment Programme) er blant samarbeidspartnerne og Miljøverndepartementet har gitt støtte til prosjektet.