Nyheter

Bellonahuset åpnes i dag

Foto: Ruth Astrid Sæter/Bellona

Publiseringsdato: 17. februar, 2011

Skrevet av: Andreas Kokkvoll Tveit

Frederic Hauge står for kjettingklippingen når Norges mest energieffektive kontorbygg i kveld vises fram for 400 gjester. Åpningsfesten er det første jubileumsarrangementet i året der Bellona fyller 25.

– Da vi forstod at vi kom til å vokse ut av våre gamle lokaler, var det en selvfølge at våre nye kontorer måtte oppfylle kravene til toppkarakteren A i den nye energimerkeordningen. Sammen med byggherren Aspelin Ramm og Veidekke har vi realisert et bygg som regelrett knuser A-kravene, sier Bellonas leder Frederic Hauge.

Håper på å bli forbigått

– Vi er veldig fornøyd med at vi har fått Norges mest energieffektive kontorbygg, men vi håper at rekorden snart blir slått. Det er ikke noe hokuspokus å bygge klimavennlig, sier Hauge.

Det er Bellona-sjefen selv som skal stå for den offisielle åpningen av de nye lokalene, som ligger på Vulkan-tomta på Grünerløkka, sentralt i Oslo.

400 på omvisning

Bellona-rådgiver Guro Nereng forteller at påmeldingene til åpningsfesten har strømmet inn, og de 400 plassene ble snart fylt opp. Blant deltakerne finner vi representanter for byggebransjen, miljøbevegelsen, arkitektkontorer og pressen – i tillegg til en og annen stortings- og kommunepolitiker.

Festkomiteen har måttet avvise flere hundre interesserte på grunn av plassmangel. Nereng håper den store pågangen betyr at mange vil følge Bellonas eksempel og sette i gang med energieffektive byggeprosjekter.

– Bellona har gått foran og vist at det finnes et vell av mulige alternativer for dem som vil bidra til at klimaproblemet løses. Det er bare å ta dem i bruk! sier hun.

bodytextimage_frederic-og-fabian-grunnstein.jpg Photo: Foto: Jack Herheim/Bellona

Kveldens program

Etter åpningsseremonien inviteres deltakerne til et faglig program, der miljøvennlig arkitektur og interiør, Bellonahusets energiløsninger og lønnsomhet for miljøbygg skal diskuteres.

Det blir også framvisning av den prisbelønte fotografen Knut Brys bilder av Bellonahuset.

I tillegg til Bellona-leder Hauge finner vi blant innlederne Enova-direktør Nils-Kristian Nakstad, president i Norske arkitekters landsforbund Kjersti Nerseth, miljøsjef i HÅG Carl P. Aaser, konserndirektør i Veidekke Entreprenør Dag Andresen, og Aspelin Ramm-direktør Peter Groth.

Pressehenvendelser i forbindelse med åpningen kan rettes til informasjonsansvarlig i Bellona Anne Karin Sæther: 902 05 520, annekarin@bellona.no