Nyheter

Bush-rådgiver: hydrogen er svaret

Publiseringsdato: 7. august, 2000

Skrevet av: Bjørnar Kruse

Bob Walker, George W.Bush' senior teknologi rådgiver mener hydrogen er løsningen på USAs energikrise, og republikanernes miljøsvar.

 

 

 

Walker som er styremedlem i Hydrogenselskapet DCH Technology forteller at han ble ledd ut av møtelokaler da han som medlem av kongressen først støttet ideen om hydrogen som energibærer, men nå vurderer de største bilfabrikantene hydrogendrevne biler. Walker satt i kongressen i perioden 1976-1996 ."Replubikanerne burde være mer villig til å se på dette fordi det er vårt miljøsvar" sier han til ZDNet News. Bob Walker er senior teknlologi rådgiver til den nåværende Guvernøren i Texas og replublikanernes presidentkandidat G.W.Bush.
Walker sier han ikke har promotert hydrogen offisielt i valgkampanjen men at han planlegger å gjøre det.
Bush rådgiveren ser for seg en sci-fi fremtid med hydrogen som drivstoff og et utvidet romprogram, men mener statens rolle bør være minimal. Allikevel mener han teknologien vil blomstre under Bush som president som følge av skattelette for forskning og utvikling.
Tidligere i år relanserte demokratenes presidentkandidat Al Gore sin bok fra 1992 "Earth in the Balance". I det nye forordet fremholder Gore at forbrenningsmotoren bør avskaffes innen 17 år. Nicholson partiformannen i det republikanske partiet uttalte at boken er "manifestet til en ekstremist".