Nyheter

Nye løsninger

Malene Thyssen - www.mtfoto.dk/malene

Publiseringsdato: 15. august, 2006

Skrevet av: Ola Innset

Sommerens nyhetsbilde har vært fullt av agurker, men i takt med utviklingen i næringslivet har mange medier også funnet plass til saker om fornybar energi, Bellona Web gir deg et utvalg.

Landets entreprenører omfavner fornybar energi som aldri før. Kreative nye løsninger lanseres hele tiden, og optimismen er stor. Teknisk Ukeblad kunne i dag fortelle at Statkraft mener vind-hydrogensystemer kan tas i bruk på små øysamfunn i Norge allerede om et par år. I sin nye rapport presenterer de muligheten for økonomisk forsvarlig bruk av hydrogen som energibærer ved hjelp av elektrolysører i vindturbiner.

– Vind-hydrogensystemer på øysamfunn er et nisjefelt som kan bli det første området hvor det er god økonomi i å bruke hydrogen som energibærer til kraftforsyning, sier prosjektleder Jørgen Selmer Thon i Statkraft. Bruk linken til høyre på siden for å lese mer om dette.

Bølgekraft
I går skrev både Bergens Tidende, VG og NA24 om lærer Ingvald Straume og hans tre medgründere som vil gjøre gode forretninger på bølgekraft i Hjeltefjorden utenfor Bergen. Prosjektet har mottatt 30.000 kroner i støtte fra stiftelsen Miljøansvar og 100.000 kroner fra E-co energi.

– Vi vil ikke temme bølgene, men ri dem, sier en optimistisk Straume til pressen. Til tross for at mange har misslyktes innen bølgekraft tidligere har han stor tro på sitt eget nyutviklede system. Bruk linken til høyre på siden for å lese mer om dette.

God buisness

At det går an å tjene store penger på fornybar energi blir stadig tydeligere. Bellona Web skrev i forrige uke om børsvinneren Renewable Energy Corporation (REC), og i forrige uke videreformidlet NA24 Buisness 2.0s liste over verdens 12 beste forretningsideer akkurat nå. På andre plass ligger "satsing på biodiesel i Argentina". Markedet for biodiesel vil ifølge analytikere tredobles innen 2015. Les mer om også denne saken ved å bruke linken til høyre på siden.