
– Den største omstillingen i moderne tid
Økt matsikkerhet vil kreve at vi gjennomfører den største omstillingen av matsystemet i moderne tid, sa Joakim Hauge, Internasjonal leder for fag og ...
Nyheter
Publiseringsdato: 5. mars, 2012
Skrevet av: Ruth Lothe
Nyheter
Norge har i dag en veletablert algenæring basert på høsting av naturlige voksende tang og tare for produksjon av tangmel og ekstrakter til bruk i næringsmiddelindustrien, medisin og landbruk, men kommersiell dyrking glimrer fortsatt med sitt fravær.
Dyrking av alger i Norge har et stort potensial til å forsyne eksisterende næring med råstoff på en bærekraftig måte, og til å bidra til utvikling av nye produkter og ny verdiskaping i både liten og stor skala langs kysten.
På konferansen Alger 2012 vil norske og utenlandske algeaktører fra forsknings- og utdanningsmiljøer, forvaltningen, det politiske miljø og næringslivet, organisasjoner og media samles. Her vil ekspertene peke på muligheter og utfordringer for etablering av ny næring innen algeverdikjeden.
Økt matsikkerhet vil kreve at vi gjennomfører den største omstillingen av matsystemet i moderne tid, sa Joakim Hauge, Internasjonal leder for fag og ...
Oslofjorden er i alvorlig økologisk krise. Torskebestanden er på randen av kollaps, artsmangfoldet svekkes, og økosystemene roper etter hjelp. Bel...
Tareskogene forsvinner i et forrykende tempo. Likevel vier regjeringen bemerkelsesverdig lite oppmerksomhet til denne krisen. Nyhetsbildet i det s...
– Det er ikke hver dag man ser en miljøorganisasjon så dypt involvert i å forme en klimaløsning i dialog med industri og myndigheter. Det krever mot,...