Sjøsprøyt fra Offshore Norge
I føljetongen «oljebransjens hybris» kommer historien om havgruver høyt på listen.I DN 26. november pekte Bellona på risikoen for at havgru...
Nyheter
Publiseringsdato: 5. mars, 2012
Skrevet av: Ruth Lothe
Nyheter
Norge har i dag en veletablert algenæring basert på høsting av naturlige voksende tang og tare for produksjon av tangmel og ekstrakter til bruk i næringsmiddelindustrien, medisin og landbruk, men kommersiell dyrking glimrer fortsatt med sitt fravær.
Dyrking av alger i Norge har et stort potensial til å forsyne eksisterende næring med råstoff på en bærekraftig måte, og til å bidra til utvikling av nye produkter og ny verdiskaping i både liten og stor skala langs kysten.
På konferansen Alger 2012 vil norske og utenlandske algeaktører fra forsknings- og utdanningsmiljøer, forvaltningen, det politiske miljø og næringslivet, organisasjoner og media samles. Her vil ekspertene peke på muligheter og utfordringer for etablering av ny næring innen algeverdikjeden.
I føljetongen «oljebransjens hybris» kommer historien om havgruver høyt på listen.I DN 26. november pekte Bellona på risikoen for at havgru...
– Biomasse må behandles som den knappe naturressursen den er. Uten tydelig styring risikerer vi å undergrave både klima- og naturmål, sier seniorrådg...
– Oljebransjen har historisk produsert sin egen strøm, og det kan den fint fortsette med. Men utslippene må kuttes, og Melkøya-løsningen må styrkes b...
I går overleverte styringsgruppen for samfunnsoppdraget for bærekraftig fôr 20 tiltak som fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss og landbruksministe...