Nyheter

Blue Forest by Bellona

Bellonas marinbiolog Mari Bjordal hylles i Sooo Magazine.
Bellonas marinbiolog Mari Bjordal hylles i Sooo Magazine.
Eivind Berstad, Bellona

Publiseringsdato: 1. mars, 2023

Skrevet av: Ingrid Kristensen Hauge

Miljøstiftelsen Bellona og seniorrådgiver Mari Bjordal portretteres som Ocean Heroes i siste utgave av Sooo Magazine. Det er en ære å bli omtalt sammen med legendariske marinbiologer som amerikanske Sylvia Earle og norske Fredrik Myhre, sier Bjordal.

I portrettet forteller Mari om hvordan hun og havbruksteamet i Bellona jobber med å ta vare på eksisterende viltvoksende havskoger og med å produsere mat og biomateriale fra havet, såkalt akvakultur.

– Bellona har en visjon om å skape et karbonnegativt samfunn med gjenopprettende vekst. I alt vi gjør, sikter vi mot den visjonen. Vi jobber på en tverrfaglig måte for å finne løsninger på klima- og miljøspørsmål og for å skape fremtiden vi ønsker å leve i.  Vi er rundt 70 kolleger, alle eksperter på sine felt. Vårt arbeid er vitenskapsbasert, og vi deler alle en optimisme for ny teknologi og nye løsninger, forteller Bellonas marinbiolog til Sooo Magazine.

Å dyrke tareskogen med Bellona

Det var en glede å intervjue Mari Vold Biordal, Havbruksrådgiver i Bellona, om «Blå skoger». Målet vårt var å fange essensen av emnet, fremhev utfordringer og gi håp for verden. Mari bringer umiddelbar bevissthet, profesjonalitet, og kompetanse til emnet. Og hun er kjempegøy også, skriver journalisten fra Sooo Magazine.

Les hele intervjuet her.

Sooo Magazine er et globalt digitalt magasin, grunnlagt i Norge, som setter fokus på bærekraftige løsninger. Sooo Magazine er et globalt digitalt magasin, grunnlagt i Norge, som setter fokus på bærekraftige løsninger. Credit: Sooo Magazine