Nyheter

– Se til Elverum

Fagrådgiver Karl Kristensen viser hvordan det så ut før noen satte fyr på den ulovlige søppelfyllingen i Andebu.
Fagrådgiver Karl Kristensen viser hvordan det så ut før noen satte fyr på den ulovlige søppelfyllingen i Andebu.
Ellen Viseth

Publiseringsdato: 10. november, 2014

Skrevet av: Bellona

Onsdag anmeldte Bellona ulovlig dumping av avfall i Elverum. Fredag var saken oppklart.

– Hovedformålet med Bellonas anmeldelse var å få de skyldige identifisert. Dette har politiet gjort på en meget rask og god måte, sier Bellonas fagrådgiver Karl Kristensen (bildet), som førte anmeldelsen i pennen.

Anmeldelsen kom etter at lokalavisen Østlendingen skrev om saken tirsdag. Allerede på fredag kunne Østlendingen melde om at saken nå er løst. Bellona roser Elverum politistasjon for å ha tatt tak i denne saken på en rask og ryddig måte.

Se film fra området her:

– Krimsjefen ved Elverum politistasjon i Hedmark politidistrikt har også vært forbilledlig klar på at politistasjonen vil følge med på at det også blir ryddet opp på stedet, sier Kristensen.

Han mener denne saken viser at det nytter å kjempe mot ulovlig dumping av avfall.

– Det er mange politidistrikt som kan lære noe av hvordan Elverum politistasjon har jobbet her. Jeg vil absolutt si «se til Hedmark» når politidistrikt ber om eksempler på andre steder i landet hvor man har jobbet godt med lignende saker, sier Karl Kristensen.

Les anmeldelsen her:

 

Lignende saker i hele landet

Han håper nå lokalbefolkningen snart kan glede seg over å få fjernet det dumpede avfallet.

– Bellona forventer nå at saken får en god behandling i rettssystemet, at de som er skyldige i miljøkriminalitet får en passende straff, og at det farlige avfallet fjernes på en forsvarlig måte, avslutter Kristensen.

Kristensen sier at Bellona har sett en rekke lignende saker rundt omkring i landet i det siste.

– Det er rimelig å spørre om Norge er inne i en negativ trend hvor respekten for regelverket er synkende, sier Kristensen.

Les også: Bellona anmelder Andebu kommune