Nyheter

Her er de – 101 løsninger på klimakrisen

Bellona presenterer 101 løsninger på klimakrisen, i samarbeid med Statkraft. Løsningene publiseres i magasin, på web og et interaktivt databord.

Publiseringsdato: 30. november, 2009

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

I dag offentliggjør Bellona 101 løsninger på klimakrisen. Mulighetene og løsningene på klimakrisen finnes, og det er ingen grunn for verdens ledere å ikke enes om en ambisiøs klimaavtale når de møtes i København.

Bellonas 101 løsninger spenner fra teknologiske og politiske til mer hverdagslige løsninger.

Her er el-biler, algedyrking, CO2-håndtering, saltkraftverk, supertynne solceller – og politisk mot. Felles for løsningene er at de allerede eksisterer, at de til sammen sørger for å redusere CO2-utslippene radikalt og at de snarest bør tas i bruk.

– Bellona presentere 101 løsninger for å vise at løsningene på vår tids største utfordringer finnes – det er bare å ta dem i bruk. Denne kunnskapen bør gjøre det umulig for verdens klimaforhandlere å ikke finne fram til en god og ambisiøs klimaavtale, sier Frederic Hauge, leder i Bellona.

FNs klimatoppmøte starter i København mandag 7. desember, og varer i to uker. Målet er å enes om en internasjonal klimaavtale.

Bred distribusjon

”101 løsninger” utgis som magasin, på web og på et interaktivt databord som presenteres for verden på Rådhusplassen i København. Der kan besøkende selv løse klimakrisen.

Løsningene finnes på www.101-solutions.no. 

Magasinet kommer på engelsk og norsk. Den norske utgaven slippes i dag og distribueres gratis gjennom alle landets Rema1000-butikker, Aftenpostens Innsikt, flere universitet og høyskoler, samt via Bellonas partnerbedrifter.

Magasinets engelske versjon distribueres gjennom SAS under hele perioden klimatoppmøtet varer. I tillegg deles den engelske utgaven ut i København under klimatoppmøtet, både på Rådhusplassen og på forhandlingssenteret Bella Center.

Bellona i København

Bellona vil ha et omfattende program med 40-50 såkalte ”side events” på Bella Center i løpet av de to ukene FNs klimatoppmøte varer.

Bellona er offisiell samarbeidspartner med FN og København kommune om arrangementet HopenhagenLIVE – klimatoppmøtets vindu mot verden.

Som eneste miljøorganisasjon vil Bellona, i samarbeid med hovedsponsor Statkraft, ha en paviljong i fremtidsbyen HopenhagenLIVE. Paviljongen representerer fremtidsbyens Vitensenter.