Ønsker sterkere fokus på teknologi i klimaforhandlingene

ingressimage_Wallstrom-og-Hauge-Small.jpg Photo: (Foto: Tone Foss Aspevoll/Bellona)

Sammen med New Zealands tidligere statsminister Mary Robinson og FNs spesialutsending på klimasaker Gro Harlem Brundtland ledet visepresident i EU-kommisjonen Margot Wallström Road to Copenhagen i Malmø på tirsdag.

Onsdag reiser de til København og overrekker sine anbefalinger til klimaforhandlerne.

Road to Copenhagen har som mål å sørge for at FNs klimaforhandlinger ikke bare gjenspeiler regjeringers synspunkter, men også dem fra næringsliv, akademikere, og sivilsamfunnet, som alle har en kritisk rolle i å levere et lavutslippssamfunn og ønsker en ambisiøs og rettferdig avtale i København.

– Miksen mellom teknologi og politikk er utrolig viktig, sa Hauge, og pekte på at teknologi trenger politiske stabile rammevilkår.

Club de Madrid

En av arrangørene bak konferansen i Malmø, er Club de Madrid, en organisasjon av tidligere statsledere i demokratiske land. Sammen med Bellona og Hafslund, arrangerte Club de Madrid klimakonferansene CC8 og CC9 på Hafslund hovedgård, som også ga en rekke anbefalinger til FNs klimaforhandlinger.

Teknologi, en viktig del av klimaavtale

Tidligere EU-kommisær for klimasaker, Margot Wallstrøm, ledet debatten om teknologi og teknologioverføring som del av en internasjonal klimaavtale tirsdag.

Det var stor enighet i Malmø om at det teknologi og teknologioverføring må få en sterkere rolle i en klimaavtale. Det ble påpekt at mye teknologi allerede finnes, og må tas i bruk, men også at nye teknologier kan utvikles.

– Det vi ennå ikke har oppnådd, er å se hvordan vi kan bruke biomasse, sa Hauge.

Pressekontakter i København: 
Tone Foss Aspevoll, informasjonsansvarlig i Bellona: +4791720267
Annicken Vargel, informasjonsrådgiver i Bellona: +4793423131