– En god begynnelse
– Bellona applauderer at regjeringen nå tør å sette tydelige krav for dødelighet i oppdrettsnæringen. Dødeligheten har vært altfor høy altfor lenge, ...
Nyheter
Publiseringsdato: 25. november, 2010
Skrevet av: Anne Karin Sæther
Nyheter
FNs årlige klimatoppmøte arrangeres denne gang i den meksikanske byen Cancun og varer fra mandag 29. november til 10. desember.
Nærmere 200 land vil delta i forhandlingene, og mer enn 15.000 representanter fra regjeringer, organisasjoner, bedrifter og media er akkreditert til de ulike arenaene i Cancun.
Årets møte er det 16. for partene i klimakonvensjonen (COP 16) og det sjette for partene i Kyoto-protokollen (CMP 6).
Bellona-rommet
“The Bellona Room” ligger ved siden av den norske delegasjonens rom i Cancun, og Bellona vil bruke dette rommet til en rekke møter, pressebriefinger og workshops.
I samarbeid med Global CCS Insitute og andre samarbeidspartnere vil Bellona arrangere workshops om blant annet CO2-håndtering, karbonnegativ energi og oljeulykken i Mexicogolfen.
Programmet publiseres her i løpet av dagen.
Stern blant talerne
Blant deltakerne på arrangementene i Bellona-rommet er Lord Nicholas Stern, professoren bak Stern-rapporten, Japans sjefsforhandler Kunihiko Shimada og direktøren i Mexicos miljøverndepartement, Adrian Fernandez.
Organisasjoner som Natural Resource Defense Council, World Resources Institute, WWF, National Wildlife Federation og Centro Mexicano de Derecho Ambiental deltar også.
Flere representanter fra Bellona skal delta i workshopene. For eksempel skal
Elena Kobets, utviklingsdirektør ved Bellonas St. Petersburg-kontor, snakke om utfordringene med store mengder sot i Arktis – og Bellona-leder Frederic Hauge vil fortelle om Sahara Forest Project, et prosjekt der Bellona er en av fire partnere, samt delta i flere møter om CO2-håndtering.
101 Løsninger
I fjor presenterte Bellona “101 Løsninger” på klimatoppmøtet i København, og denne løsningsorienterte tilnærmingen til klimakampen følges opp på årets toppmøte.
Bellonas “101 Løsninger” viser at det allerede finnes mange gode løsninger på klimakrisen. Utfordringen er å få politikerne til å ta de grep som er nødvendig.
De fleste forstår nå hvor viktig det er å kutte klimagassutslippene og gå over fra skitten til ren, fornybar energi, men mange er redd for at det vil være upopulært og dyrt. Flere rapporter, som for eksempel Stern-rapporten, har imidlertid vist at klimakampen vil lønne seg. Det er det å la være å gjøre noe som virkelig vil koste.
—
Følg med på bellona.no og bellona.org (våre engelske nettsider) for å lese om forhandlingene og Bellonas workshops under klimatoppmøtet.
– Bellona applauderer at regjeringen nå tør å sette tydelige krav for dødelighet i oppdrettsnæringen. Dødeligheten har vært altfor høy altfor lenge, ...
Bellona-stifter Frederic Hauge jubler over at Morrow Batteries får 1,5 milliarder kroner i statlige lån, slik de har bedt om. – Jeg er lettet og stol...
«En seier som kan koste oss dyrt», skriver Dagsavisens kommentator 5. desember, og antyder at SVs gjennomslag for å stoppe konsesjonsrunden på havbun...
«På bare ett år har det svenske batterieventyret gått fra drøm til mareritt», skriver Aftenposten 28. november. Men globalt vokser batterimarkedet i ...