Nyheter

Klodebry: Kort fortalt

Klodebrygjester: Fotballproff og Play Green-gründer, Morten Thorsby. Eat-gründer, Gunhild Stordalen. Gjenbruksgründer og -designer, Jenny Skavland. Daglig leder i Bellona, Hallstein Havåg.
Klodebrygjester: Fotballproff og Play Green-gründer, Morten Thorsby. Eat-gründer, Gunhild Stordalen. Gjenbruksgründer og -designer, Jenny Skavland. Daglig leder i Bellona, Hallstein Havåg.

Publiseringsdato: 9. februar, 2023

Bellonas podkast Klodebry handler om hva vi som samfunn kan og må gjøre for å stanse klimaendringene. Nå lanseres «Klodebry: Kort fortalt», et podkastformat på cirka 15 minutter som forklarer de viktigste klimaløsningene og -begrepene.

Det kan være både overveldende og komplisert å sette seg inn i havet av informasjon om klimatiltak og -løsninger. I mylderet av informasjon, ord og uttrykk, motstridende meninger, ansvarsfraskrivelse, fornekting og sprikende tall, kan det være vanskelig orientere seg.

33 episoder med Klodebry

– Vi startet podkasten Klodebry for snart to år siden med et ønske om å gjøre kunnskap om klima- og miljøspørsmål tilgjengelig i et vitenskapelig og faktabasert, men samtidig underholdene format, forteller daglig leder i Bellona, Hallstein Havåg som er fornøyd med at Klodebry til nå har gitt ut 33 episoder.

Podkasten ble lansert for å nå unge voksne som er interessert i hvordan vi skal klare å stanse klimakrisen.

– Vi har pratet med alt fra klimaengasjerte kjendiser til egne og eksterne fagfolk, hele tiden med det i mente at podkasten ikke skal krever at lytteren har forkunnskaper om tema, supplerer Benjamin Strandquist som er programleder for Klodebry.

Hva betyr det egentlig?

Nå lanserer Klodebry et tilleggsformat hvor vi raskt og effektivt går gjennom de viktigste løsningene og begrepene som omtales i samfunnsdebatten.

– Alle prater om bærekraft, men hva ligger egentlig i dette begrepet? Eller sirkulærøkonomi? Man har en formening om hva det er, men er kanskje også litt usikker på om man har skjønt det riktig, sier Strandquist som utover våren utfordrer fagfolk til å forklare klimaløsninger og -begrep på en lettfattelig måte.

Episodene som vil publiseres utover våren er:

  • Kort fortalt: Fjerne CO2 fra atmosfæren
  • Kort fortalt: Bærekraft
  • Kort fortalt: Hvordan river man en atomreaktor
  • Kort fortalt: Sirkulærøkonomi
  • Kort fortalt: Elektrifisering
  • Kort fortalt: Havet

Der du lytter til podkast

Samtlige episoder av Klodebry finner du der du hører på podkast.