Kampen fortsetter

0890408dd5e44acc291a6dab7b1efbae.jpeg Photo: Foto:Leif Tangen

Dramstadbukta:

Nærmere 300 møtte opp ved søndre innløp til Svelvikstrømmen da aksjonistene på nytt markerte motstanden mot den planlagte dumpingen i Dramstadbukta. Ingen av dem har latt seg imponere nevneverdig av miljøvernminister Hareide, som ikke er villig til å sette foten ned for den planlagte dumpingen. Hareide har tvert imot uttalt at det vil være like trygt å bade i bukta etter dumpingen som det alltid har vært, noe som fikk aksjonistene til å fnyse.

– Dette er snakk om miljøgifter som ikke brytes ned, ikke om bading, sa aksjonsleder Inger Solberg, som holdt den ene av kveldens to appeller. – Vi tar ett skritt om gangen, men dersom ikke mudringen ved FMV stanses, vil kanskje ikke neste trekk bli fullt så lovlig som dette, sa Solberg.

d564386c86e14264e475bb510561e16e.jpeg Photo: Foto: Leif Tangen

Så sinte var demonstrantene på miljøvernministeren at de hadde laget en dukke de kalte ”vattnissen Hareide”, og som ble skutt ut i katapult før den ble partert, brent og senket i sjøen.

Den andre appellen ble holdt av Bellonas arbeidende styreleder Olaf Brastad. – Hver og en av dere er nødt til å sortere deres egen søppel og sørge for at den blir forsvarlig behandlet – ingen av oss kan kaste søpla vår i naboens hage, sa Brastad. Han minnet om at få, om noen, trodde det var mulig å vinne kampen om Bolærne. – Vi vant den kampen og vi skal vinne denne, sa Brastad.

Både Natur og Ungdom og Bellona står last og brast med aksjonistene. Nye prøver av muddermassene i Fredrikstad, er kravet. Fordi det bare er tatt prøver av det øverste laget i massene, er bekymringen stor for hva som eventuelt befinner seg i de nedre lagene. Dette burde også bekymre både miljøvernminister og Statens Forurensningstilsyn. Dessverre ser det ikke slik ut.

Bellona sendte mandag sin klage over mudringstillatelsen ved FMV til Fylkesmannen i Østfold