Nyheter

Bellona åpner bil-utstilling

Olaf Brastad, Bellona, omkranset av 1,5 km ledninger fra bil.
(Foto: Knut Bry)

Publiseringsdato: 7. januar, 2009

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

I dag, torsdag, er Bellona med på åpningen av utstillingen ”Vrængte bila – miljødesign under panseret”. Utstillingen viser resultatene av Bilpatologenes svært detaljerte undersøkelse av to bilvrak, gjennom fotografier, tekst og reelle bilvrak.

Fotograf Knut Bry har fulgt Bellonas prosjekt Bilpatologene mens de demonterte to bilvrak til minste detalj. Hensikten var å undersøke miljøgifter i moderne biler. Resultatene presenteres under en utstilling på Norsk design- og arkitektursenter (DogA). Utstillingen åpner torsdag 8. januar kl 19.00, og er åpen for alle.

– Vi hører stadig vekk om mer miljøvennlige biler. Det er da snakk om drivstoff og utslipp av klimagasser. Det er på høy tid at oppmerksomheten også rettes mot bilen som avfall, sier Olaf Brastad, styreleder og fagrådgiver i Bellona.

Brastad er initiativtaker til prosjektet, og deltar på åpningen av utstillingen.

Ny rapport

Samtidig med utstillingsåpningen, presenteres også de endelige resultatene av bilvrakundersøkelsen i rapporten ”Bellona og bilpatologene. Bilens indre – materialbruk og miljøgifter”. Rapporten er skrevet av Frode Syversen, sivilingeniør og daglig leder i rådgivningsselskapet Mepex.

Bellona og bilpatologene vil i slutten av januar ha møter med både direktør i Statens Forurensningstilsyn Ellen Hambro, og miljøvernminister Erik Solheim om farlig bilavfall.  

 

For presse: kontaktperson i denne saken:

Informasjonsrådgiver Tone Foss Aspevoll: 91 72 02 67, eller tone@bellona.no.