Følg oljekatastrofen i Mexicogulfen på Bellona Web

ingressimage_olje3-liten.jpg Photo: Foto: Frederic Hauge

Bellona-journalist Charles Digges har fulgt saken fra første stund. Han har vært i Louisiana, møtt menneskene som får merke konsekvensene av oljeutslippet, fulgt opp BPs representanter og vært tett på myndighetenes håndtering. Hans artikler legges fortløpende ut på våre engelskspråklige nettsider www.bellona.org.

28. mai: BPs forsøk på å stoppe lekkasjen med en «top kill» har ikke gått så bra som man har gitt uttrykk for – les saken her.

27. mai: Her kan du lese om det siste forsøket på å stanse lekkasjen, samtidig som Obama blir stadig mer frustrert – og fiskere er blitt syke av å bidra i opprydningsarbeidet.

Her kan du lese at det nå viser seg at oljeutslippet er 10 ganger verre enn antatt. I denne artikkelen kan du lese at områdene som kan fiskes i, stadig blir mindre på grunn av oljen.

Turistbåtkaptein Louis Skrmetta frykter at store og svært grunne våtmarksområder vil bli fullstendig utradert av oljen, når den når land. For selv om alt foreløpig virker som normalt, er han ikke i tvil om at oljen vil komme – spørsmålet er bare når. Les intervjuet med ham her.

Oljeselskapet British Petroleum har forsøkt å senke en enorm trakt over lekkasjen, men har foreløpig ikke klart det – og oljen strømmer fortsatt. Les her for å finne ut hvorfor de mislyktes i første forsøk.

17. mai ble det meldt om at BP hadde gjort viktige framskritt i arbeidet med å tette lekkasjen. Dagen etterpå ble innbyggere rådet til å holde seg innendørs på grunn av luftkvaliteten som blir dårligere.

Her kan du lese hva folk på gata i New Orleans mener om ulykken.

Klikk her for å lese om de helsemessige farene som kommer etter oljelekkasjen.