Nyheter

Hjelp Bellona med å finne den lokale ladestasjonen!

Foto: Nils Bøhmer/Bellona

Publiseringsdato: 27. juni, 2012

Skrevet av: Magnus Borgen

Bellonas elbil skal kjøres fra Oslo til Bodø, men det finnes få steder for lading. – Selv med batterirekkevidde på 300 kilometer er det for få ladestasjoner her til lands. Derfor inviterer vi til dugnad for å få fullført turen, og inviterer alle til å bidra, sier sjåfør Martin Hviid Nielsen.

Bellona skal den neste uka på Norges-turné med Tesla Roadster, verdens raskeste elektriske bil. På veien skal ordførere, næringsliv og alle andre interesserte inviteres med for en prøvetur.

Det sier Bellonas transportrådgiver Martin Hviid Nielsen, som skal være sjåfør på hele turen.

– Vi vil vise at elbiler kan være hurtige, praktiske og minst like kule som enhver sportsbil.

– Elbilen er en framtidsrettet miljøløsning som kan tas i bruk allerede i dag. Dessverre henger ikke utbyggingen av ladestasjoner med i utviklingen. Derfor inviterer Bellona alle som har ladeforslag til å bli med på en dugnad for å få bilen hele veien fra Oslo til Bodø.

Han kjører E6

Teslaen kan gå hele 300 kilometer mellom hver lading, men når distansen som skal tilbakelegges er over 1200 kilometer, må den lades opp flere ganger underveis.

– Bellona trenger hjelp for å finne lokale 32 amperes strømuttak slik at bilen kan lades. Vi ber om tips til strømuttak langs hele E6, i fylkene Oppland, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Nordland. Tips sendes på mail til «lade@bellona.no», og benyttede tips belønnes med en kul Bellona t-skjorte og en kjøretur i verdens raskeste og kuleste elektriske bil, sier Hviid Nielsen.

Det er flere formål med turneen, fortsetter Hviid Nielsen.

– For det første vil vi la interesserte få se hvor langt utviklingen på elbilfronten har kommet, og gjerne invitere folk på en kjøretur. For det andre vil vi nå frem til lokalpolitikere med det samme budskapet, og påvirke dem til å vurdere innkjøp av elbiler til egne kommuner.

Oppfordring: Offentlige elbilinnkjøp

Han viser til at for eksempel Skaun kommune i Sør-Trøndelag har lyst ut anbud på leasing av tolv elektriske biler til bruk i hjemmehjelptjenesten.

– I mange byer og tettsteder over en viss størrelse vil kommunen kunne bruke elbiler i sitt tjenestetilbud, sier Hviid Nielsen.

Når Bellona møter folk på turneen, ønsker miljøstiftelsen også å diskutere hvordan elbilen kan være en del av et fremtidig lavutslippssamfunn.

Dette er turneens planlagte kjørerute:

ONSDAG 27.06: Oslo – Lillehammer – Otta

TORSDAG 28.06: Otta – Oppdal – Trondheim

FREDAG 29.06: Trondheim-Steinkjer – Mosjøen

LØRDAG 30.06: Mosjøen-Mo i Rana – Fauske – Bodø

Bellona inviterer alle interesserte til å møtes på stoppestedene. Alle som kan bidra til lading av bilen, kan også kontakte sjåfør Martin Hviid Nielsen kan kontaktes på +47 93 87 74 18 eller martin@bellona.no.

Andre kontaktpersoner for pressen:
Andreas Kokkvoll Tveit, kommunikasjonsrådgiver i Bellona: 48103464

Ta gjerne kontakt for å få oversendt pressebilder fra avreisa fra Oslo!