Nyheter

Bellona-leder Frederic Hauge får Europas første Tesla Model S

Foto: Bellona

Publiseringsdato: 7. august, 2013

Skrevet av: Bellona

– Dette er en stor dag, både for meg, for alle miljøbevisste mennesker og for elbillandet Norge, fastslår Bellona-leder Frederic Hauge. – Med disse elbilene kan man kjøre nesten 50 mil i strekk utslippsfritt med både familie og bagasje om bord. Det er dette vi har ventet på helt siden vi kjøpte Norges første elbil tilbake i 1989, konkluderer han entusiastisk.

De siste to ukene har Hauge lånt den elektriske nyheten på en 270 mils Norges-turné, fra Oslo til Nordkapp. Det var derfor kjærkomment å sette seg inn i sitt eget eksemplar. – Jeg var så heldig å få låne en bil til å gjennomføre Bellonas elektriske valgkampturné for miljøet. De siste ukene har jeg fått testet både bilen og lademuligheter grundig og er nå desto mer overbevist om at det er på tide å samle hele Norge til ett elbilrike, forteller Hauge.

Bellona-lederen har lang tradisjon i å føre an i kampen for elbil i Norge. Allerede i 1989 importerte han Norges første elbil sammen med AHA-kjendis Morten Harket, en ombygd Fiat. Etter å ha kjørt utallige ganger gjennom bomringen uten å betale og kjøpt bilen tilbake på tvangsauksjon gang på gang, ga politikerne etter; gratis bompassering for elbiler var et faktum.

Da Tesla gjorde sitt inntog i Norge for første gang i 2009, med den elektriske sportsbilen Roadster, sto Frederic Hauge først i køen. Med Bellona-logo på siden og klampen i bånn var han snart å se i selskap av sentrale politikere og andre som lot seg begeistre av den spreke lydløse nyheten.

Fire år (og et klimaforlik) senere, er det nå familiebilen Tesla Model S som står klar til å følge Bellona og Hauge videre inn i en elektrisk fremtid.

– Denne bilen beviser at det nytter å jobbe for miljøteknologiske løsninger. Om få år vil alle kjøre elbil, uansett hvor i landet de bor. Med elbilfordelene her til lands og superladerne som kommer i løpet av noen måneder, kan man lade bilen fra tomt batteri til nye 480 kilometer på en halvtime. Da er det ingen som vil velge bensin eller diesel mer, avslutter Bellona-lederen.

bodytextimage_ASM_2953.JPG Photo: Foto: Bellona