Havets julekalender
Norrøna gjør det enkelt for deg å bidra i arbeidet med å restaurere tareskogen langs kysten av Nord-Norge. Meld deg på deres julekalender. For hvert ...
Nyheter
Publiseringsdato: 2. mai, 2007
Skrevet av: Anne Karin Sæther
Nyheter
Hovefestivalen arrangeres for første gang i år, men ligger allerede an til å bli en stor festival. Avtalen Bellona nå har inngått med festivalen skal strekke seg over fem år, og begge parter håper på å utvikle festivalen til å stå stadig sterkere som en miljøvennlig musikkfestival.
Et sjeldent miljøengasjement
Hovefestivalen og Bellona jobber allerede med en rekke planer for årets festival. Bellonaleder Frederic Hauge synes det er veldig spennende å samarbeide med en festival som Hove.
– Hovefestivalen viser et sjeldent miljøengasjement og en vilje til å strekke seg lengre enn de aller fleste. Sammen skal vi nå gjøre Hove til en internasjonal foregangsfestival på miljø og karbonnøytralitet.
Hauge synes også festivalen finner sted på et veldig flott område. Bellona har en spesiell tilknytning til Tromøya utenfor Arendal fordi miljøstiftelsen siden 2001 har hatt et kurssenter der.
Et utstillingsvindu
Dette er første gang Bellona inngår et så omfattende samarbeid med en festival. Hauge mener at en festival som Hove er et godt utgangspunkt for å bevisstgjøre folk og informere om gode miljøløsninger.
– Blant annet gir festivaler en glimrende mulighet for at produsenter av miljøvennlige materialer og teknologi kan få vist produktene sine. Hovefestivalen kan være et godt utstillingsvindu for disse.
Hele bilparken til Hovefestivalen er derfor miljøvennlig, med elbiler fra REVA, hydrogendrevne biler fra Statoil/Hydro og biobiler fra Hertz. I tillegg går alle festivalens strømaggregater på biodiesel.
Karbonnøytral
Hovefestivalen har satt seg som mål å bli en karbonnøytral festival. Det vil si at all aktivitet før, under og etter avvikling skal loggføres og omregnes i mengde CO2-utslipp den medfører. Dette omfatter også aktiviteten til ansatte, frivillige, foreninger, leverandører, partnere, hoteller etc.
Hovefestivalen vil også be artistene om å kompensere for sitt eget CO2-utslipp. Hvis artistene ikke ønsker å ta regningen, vil Hovefestivalen gjøre det for dem. Samme prinsippet gjelder også for publikum, som vil bli oppfordret til å regne ut sitt utslipp på Hovefestivalens klimakalkulator.
Første i verden
Bidragene fra deltakere på festivalen vil gå inn i et CO2-reduserende prosjekt, som vil bli offentliggjort ved en senere anledning. Ifølge bookingansvarlig for Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen, er antakelig Hove den første festivalen i verden som ber artistene om å kompensere for eget CO2-forbruk:
– Mange av de store, internasjonale festivalene jobber aktivt med miljøvern, men ofte begrenser det seg til resirkulering og søppelhåndtering. Dette er selvfølgelig viktig også for Hovefestivalen, men samtidig ønsker vi å strekke oss litt lenger. Vi vil vise at det går an å drive klimanøytralt samtidig som man har det gøy. En festival er som et minisamfunn i samfunnet: Hvis vi kan klare det på Hove, kan vi klare det utenfor Hove også, sier han.
Norrøna gjør det enkelt for deg å bidra i arbeidet med å restaurere tareskogen langs kysten av Nord-Norge. Meld deg på deres julekalender. For hvert ...
«På bare ett år har det svenske batterieventyret gått fra drøm til mareritt», skriver Aftenposten 28. november. Men globalt vokser batterimarkedet i ...
Bellona har deltatt på klimaforhandlingene siden starten, og noterer framgangen innen kvotehandel og finansiering som viktige skritt i riktig retning...
Russland er i ferd med å trekke seg fra en internasjonal miljøavtale. Avtalen sørget for milliarder i internasjonal finansiering til opprydning av So...