Nyheter

Batteri-katamaran fra Sogn ble «Ship of the Year»

Turistbåten Vision of the Fjords går lydløst og utslippsfritt inn Nærøyfjorden til Flåm.

Publiseringsdato: 7. september, 2016

Skrevet av: Maya Boutroue Vedeld

Vision of The Fjords ble i dag tildelt den høythengende tittelen «Ship of The Year» under skipsfartsmessen SMM i Hamburg.

Bellona-leder Frederic Hauge mener dette er en fullt fortjent utmerkelse til et rederi som har tort å gjøre en dristig satsing.

– Sammen med verftet Brødrene Aa har de skapt et unikt skip som gir turistene mulighet til å oppleve de norske fjordene uten støy og eksos, og med minimal belastning på lokalmiljøet og klimaet. Og i tillegg ser den jo veldig stilig ut, sier Hauge.

Kallinika Malmoykalven Bellona-leder Frederic Hauge gratulerer The Fjords med utmerkelsen "Årets skip 2016" Photo: (Foto: Anne Karin Sæther/Bellona)

Ønsker strengere krav til grønn turisme

Bellona oppfordrer både politikere og næringen til å følge i kjølvannet til Vision of The Fjords, både med å stille miljøkrav til cruisefartøy og legge til rette med infrastruktur og ladestasjoner på land.

– De norske verdensarvfjordene er verdifulle. Næringen må ta innover seg paradokset ved at turistene kommer for å oppleve denne unike naturen, men blir tilbudt gamle, forurensende fartøy, sier Hauge.

 

 

For mer informasjon, ring vår seniorrådgiver Jan Kjetil Paulsen på tlf 975 22 100