Nyheter

Batteri-katamaran fra Sogn ble «Ship of the Year»

Turistbåten Vision of the Fjords går lydløst og utslippsfritt inn Nærøyfjorden til Flåm.
Turistbåten Vision of the Fjords går lydløst og utslippsfritt inn Nærøyfjorden til Flåm.
Sverre Hjørnevik

Publiseringsdato: 7. september, 2016

Skrevet av: Maya Boutroue Vedeld

- Vision of The Fjords setter en ny miljøstandard for turisme i norske fjorder, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Vision of The Fjords ble i dag tildelt den høythengende tittelen «Ship of The Year» under skipsfartsmessen SMM i Hamburg.

Bellona-leder Frederic Hauge mener dette er en fullt fortjent utmerkelse til et rederi som har tort å gjøre en dristig satsing.

– Sammen med verftet Brødrene Aa har de skapt et unikt skip som gir turistene mulighet til å oppleve de norske fjordene uten støy og eksos, og med minimal belastning på lokalmiljøet og klimaet. Og i tillegg ser den jo veldig stilig ut, sier Hauge.

Kallinika Malmoykalven Bellona-leder Frederic Hauge gratulerer The Fjords med utmerkelsen "Årets skip 2016" Photo: (Foto: Anne Karin Sæther/Bellona)

Ønsker strengere krav til grønn turisme

Bellona oppfordrer både politikere og næringen til å følge i kjølvannet til Vision of The Fjords, både med å stille miljøkrav til cruisefartøy og legge til rette med infrastruktur og ladestasjoner på land.

– De norske verdensarvfjordene er verdifulle. Næringen må ta innover seg paradokset ved at turistene kommer for å oppleve denne unike naturen, men blir tilbudt gamle, forurensende fartøy, sier Hauge.

 

 

For mer informasjon, ring vår seniorrådgiver Jan Kjetil Paulsen på tlf 975 22 100