Nyheter

Nikitin kommer til Oslo

Aleksander Nikitin 2006
(Foto: Nils Bøhmer, Bellona)

Publiseringsdato: 18. januar, 2007

Skrevet av: Anne Karin Sæther

Bellonas Aleksander Nikitin flytter fra St. Petersburg til Oslo i løpet av våren. Han skal jobbe med koordinering av Bellonas Russlands-arbeid.

Aleksander Nikitin har ledet Bellonas kontor i St. Petersburg siden det ble etablert i 1998. Nå har han søkt om arbeidstillatelse i Norge, for å kunne jobbe ved hovedkontoret i Oslo i en periode.

– Det skal bli fint å jobbe i Oslo. Jeg skal være med på å koordinere Bellonas Russlands-arbeid, og håper at arbeidet blir effektivt, sier Nikitin.

Søkt arbeidstillatelse

Nikitin har søkt om arbeidstillatelse på spesialistgrunnlag og kan regne med å få svar i løpet av tre måneder. Bellona satser på at han kan komme til Oslo i løpet av våren. Nikitin skal i utgangspunktet være i Oslo i ett år.

– Vi gleder oss veldig til at han kommer. Han vil styrke Russlands-arbeidet vårt i Oslo, og bidra til en tettere integrering av kontorene våre i Murmansk og St. Petersburg. Så selv om han skal bo i Oslo, kommer han nok til å reise mye til Russland, sier leder av Russlandsavdelingen i Bellona, Nils Bøhmer.

Bøhmer ser fram til å jobbe tett med Nikitin, og nevner spesielt atomproblemer og demokratiske utfordringer som sentrale arbeidsfelt.

Hatt lyst lenge

Nikitin har jobbet for Bellona helt siden 1994, og vært sentral i Bellonas arbeid med miljøspørsmål i Russland. Det er første gang han skal være ved hovedkontoret i Oslo over en lengre periode.

– Dette er noe vi har hatt lyst til lenge. Nå er St. Petersburg-kontoret selvgående, så det er ikke nødvendig at Nikitin er der hele tiden. Kontoret har til sammen 15 årsverk nå, og de som jobber der er dyktige og entusiastiske, sier Bøhmer.