Nyheter

Hauge er debattant på eksklusiv litteraturfestival

Topic_Ingressimage_Frederic Seminar Ons08.Jpg
Frederic Hauge, leder Miljøstiftelsen Bellona.

Publiseringsdato: 28. april, 2010

Skrevet av: 2855

På et seminar med navnet ”Weather report: What can we do?” er Frederic Hauge en av debattantene, sammen med flere kjente klimaforskere, forfattere og journalister. Seminaret, som holdes torsdag, er en del av den årlige litteraturfestivalen World Voices Festival of International Litterature, som den amerikanske PEN-klubben arrangerer. Blant over 150 innledere finner vi blant andre Salman Rushdie, Patti Smith og Toni Morrison.

Det verdenskjente magasinet New York Review of Books og Stiftelsen Fritt Ord er medarrangører på seminaret, som er ett av fem hovedmøter på festivalen. Den ble i sin tid startet av daværende PEN-president Rushdie, og har siden starten i 2005 etablert seg som en av de ledende internasjonale littereraturfestivalene, med et stort antall nobelprisvinnere og andre kjente forfattere på deltakerlisten.

– Det er en stor ære og et privilegium å få lov til å fortelle om våre klimaløsninger til et så stort og viktig publikum. Vi skal bruke anledningen til å skape optimisme rundt løsninger som kan gi store utslippskutt, sier Frederic Hauge.

Kontaktpersoner for pressen:
Annicken Vargel (i USA), informasjonsansvarlig i Bellona: 93423131, annicken@bellona.no