Nyheter

Skage Grønneberg ny leder for næringslivsavdelingen i Bellona

Publiseringsdato: 12. april, 2021

«Å begynne å jobbe hos Bellona føles litt som å komme hjem. Etter 10 år med økonomi og eiendom får jeg endelig jobbe fulltid med det jeg er genuint interessert i. Det er først og fremst et stort privilegium og veldig inspirerende», sier Skage Grønneberg.

I februar begynte han i stillingen som leder for næringslivsavdelingen i Bellona.

Skage er utdannet innen økonomi og har jobbet flere år i Handelsbanken Capital Markets. Siden 2010 har han drevet sitt eget eiendomsselskap, og i tillegg studert naturforvaltning ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås.

«Den kanskje aller største utfordringen vi står ovenfor i klimakampen er å sette en rettferdig pris på miljøødeleggelser. Miljøøkonomiske virkemidler som vrir forbruket i en bærekraftig retning er viktig og rettferdig om vi skal nå våre klimamål», sier han.

Skage er allsidig og har, ved siden av å drive sitt eget selskap, vært aktiv i flere miljøorganisasjoner.

«Vi har mange dyktige miljøorganisasjoner i Norge, men for meg har alltid Bellona stått i en særstilling. Bellonas arbeid for å kartlegge, utvikle og implementere miljøløsninger sammen med næringslivet er banebrytende og bidrar til å fremskynde den grønne omstillingen samfunnet vårt skal gjennom. Som næringslivsleder i Bellona får jeg muligheten til å være med å styrke dette samarbeidet. Jeg tror også timingen er god, da vi ser et taktskifte fra de store ledende selskapene. Kapitalforflytningen fra svart til grønn industri er enorm, og mulighetene for å skape nye grønne arbeidsplasser i Norge er stort. Bellona skal være en katalysator i denne omstillingen.

«I Bellona får jeg muligheten til å kombinere min økonomi- og miljøvitenskapelige utdannelse, min arbeidserfaring og mitt sterke klima og miljøengasjement.  Men viktigst, jeg får være med på å dra Norge i en bærekraftig retning. Det gir meg inspirasjon til å tenke stort» sier Skage.